Nieuws & Pers

Nieuwe, gratis Autodesk-tools voor het bekijken en converteren van DWG-data verbeteren communicatie en samenwerking

Barendrecht, 1 november 2005 - Om te voldoen aan de behoeften bij klanten heeft Autodesk een tweetal nieuwe, gratis tools ontwikkeld: DWG TrueView voor het bekijken van DWG-bestanden en DWG TrueConvert voor het vertalen van DWG-bestanden in nieuwere en oudere versies. DWG TrueView en DWG TrueConvert zijn gratis* te downloaden van de website van Autodesk.

"Het is voor de meeste van onze klanten van groot belang dat leveranciers en partners toegang kunnen hebben tot de exacte ontwerpdata die zij willen delen met anderen", zegt John Sanders, vice president, Autodesk Platform Technology Division. "In het verleden beschikte men vaak over inaccurate of onbetrouwbare tools om DWG-data uit te wisselen. Nu heeft men de kracht en betrouwbaarheid van het authentieke DWG-formaat in handen."

Klantonderzoek van Autodesk toont aan dat 85 procent van de AutoCAD-gebruikers regelmatig DWG-bestanden deelt met mede-ontwerpers. DWG TrueView en DWG TrueConvert helpen klanten om de communicatie en het beheer van ontwerpdata te verbeteren. Hierbij kunnen zij kiezen voor verschillende opties voor het delen van de bestandsversie en het bestandsformaat. Met DWG TrueView kunnen gebruikers DWG-bestanden nauwkeurig bekijken, in kaart brengen, printen en publiceren. DWG TrueConvert is een update van de Autodesk Batch Drawing Converter en biedt conversietools om DWG-bestanden te vertalen van de ene versie naar de andere.

Innovatie gebaseerd op betrouwbaarheid

Productontwikkelaars delen tijdens de ontwikkelfase vaak DWG-bestanden met ontwerpteams. Uitgerust met dezelfde viewing engine die gebruikt is in AutoCAD 2006-software, biedt DWG TrueView betrouwbare mogelijkheden voor het bekijken en in kaart brengen van bestanden. Deze betrouwbaarheid hebben ontwikkelaars ook nodig om de nauwkeurigheid van hun werk te garanderen - en eventuele barrières voor innovatie weg te nemen.

Gebruikers kunnen DWG-bestanden ook publiceren naar het compacte DWF-bestandsformaat met behoud van alle nauwkeurige, detailrijke ontwerpdata. DWF-bestanden kunnen eenvoudig elektronisch worden verstuurd. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld niet-technische teamleden die werkzaam zijn in de productie, marketing of verkoop, complexe ontwerpen en modellen bekijken, printen en verbeteren, zonder de originele ontwerpbestanden te wijzigen en zonder dat kennis van AutoCAD-software nodig is.

Flexibelere samenwerking

DWG TrueConvert maakt het nu mogelijk DWG-bestanden over en weer te converteren: het kan bestanden converteren van het laatste releaseformaat 2004 tot R14 of 2000 DWG-formaten en van AutoCAD versie 2 tot de laatste release. Omdat een installatie van de laatste versie van AutoCAD voor gebruikers van DWG TrueConvert niet nodig is, kunnen projectteamleden hun samenwerking maximaliseren, zelfs als hun software niet is geüpgrade.

DWG TrueView en DWG TrueConvert zijn voorbeelden van de nieuwste innovaties van Autodesk op het gebied van industrie- en technologiestandaarden die klanten helpen om het maximale uit hun ontwerpdata te halen en innovativiteit te koesteren. Ook is Autodesk medeoprichter van het Open Spatial Enterprise industrie-initiatief om een interoperabel en open technologieplatform voor spatieel datamanagament te ontwikkelen. Daarnaast is recent de Autodesk RealDWG ontwerperstoolkit geïntroduceerd om andere applicatieontwikkelaars te helpen bij het creëren en op de markt brengen van producten die de meest gebruikte formaten voor ontwerpdata ter wereld, zoals DWG en DXF, lezen en schrijven

Beschikbaarheid

DWG TrueView is direct te downloaden in negen talen op www.autodesk.com/dwgtrueview .* DWG TrueConvert kan binnenkort in veertien talen worden gedownload op www.autodesk.com/dwgtrueconvert .*

Over Autodesk

Autodesk werd opgericht in 1982 en is de belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatiesystemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media en mobiele datadiensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden, kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren en gebruiken gedurende de looptijd van een project. Meer informatie over het bedrijf en de producten is te vinden op www.autodesk.nl.