• Nederland

  We hebben u doorgestuurd naar een vergelijkbare pagina op uw lokale site, waar u de lokale prijzen en aanbiedingen kunt bekijken en online producten kunt kopen.

  Stay on our U.S. site

Interoperabiliteit

Autodesk ondersteunt BIM-interoperabiliteit

De werkzaamheden van Autodesk aan gegevensuitwisselingsprotocollen benadrukt onze voortdurende betrokkenheid bij de ondersteuning van BIM-interoperabiliteitsnormen (Building Information Modeling) en methoden voor opensource-gegevensuitwisseling.

 • In 2011 heeft Autodesk IFC Open Source-export voor Revit gemaakt, dat meer dan 30.000 keer is gedownload door gebruikers in meer dan 100 landen.
 • We hebben ten minste 24 updates bijgedragen aan IFC-exportmogelijkheden en we hebben de IFC-opensource 26 keer bijgewerkt.
 • Het Green Building XML-schema (gbXML) dat wordt toegepast in verschillende Autodesk-producten, waaronder Revit-softwareproducten, AutoCAD-verticals, Ecotect Analysis-software (Engels), de webbased Green Building Studio®-service (Engels) voor energieanalyse, en Vasari-software (Engels), is in 1999 ontwikkeld om de interoperabiliteit tussen gegevens die zijn opgeslagen in BIM-modellen en verschillende tools voor technische analyse te vereenvoudigen ter ondersteuning van ontwerpen, analyses en werkstromen voor milieuvriendelijke gebouwen. Zoek een ondersteunende gbXML (Engels).

Revit-softwareproducten voldoen aan IFC-normen

Revit-softwareproducten ontvingen als een van de eerste softwareproducten op de markt de buildingSMART IFC Coordination View 2.0-exportcertificering. Dit waren ook de eerste softwareproducten waarmee IFC-bestanden in de nieuwste IFC4-norm konden worden gemaakt.

 • Sinds 2005 bieden Revit-producten de mogelijkheid om IFC-bestanden te exporteren en importeren, zodat u replica's van projectmodellen kunt exporteren naar de IFC-standaardbestandsindeling. Gebruikers kunnen vervolgens IFC-bestanden importeren in ontwerpprogramma's die voldoen aan de norm, voor een betere ondersteuning van de interoperabiliteit in de gehele AEC-constructie (Architecture, Engineering en Construction).
 • Autodesk biedt ondersteuning voor het buildingSMART-initiatief voor de COBie (Bouw Operations Building Information Exchange) BIM-gegevensnorm.
 • Revit 2015-softwareproducten zijn voorzien van verbeterde ondersteuning van IFC-koppelingen door middel van een nieuwe Link IFC-tool op het tabblad Invoegen. Verbeteringen aan de kwaliteit van gekoppelde IFC-gegevens resulteren in een hogere visuele beeldkwaliteit en betere prestaties tijdens de importprocedure.
 • In januari 2013 hebben we de onafhankelijk beoordeelde buildingSMART Alliance COBie Design Challenge for Architectural Design and Coordinated Design voltooid, waarbij we een 100% positieve beoordeling hebben ontvangen met een volledige COBie-deliverable waarvoor geen extra verwerkingen of bewerkingen nodig zijn.
 • Autodesk werkt samen met organisaties over de hele wereld om open normen te promoten, waaronder:
  • US National BIM Standard (NBIMS) en gerelateerde inspanningen van COBie en de National CAD Standard (NCS)
  • Het BIM-initiatief van de Britse overheid
  • De IFC Model View Definition van de FM-oplevering van de Beierse overheid
  • BuildingSmart Korea (BSK) voor het ontwerp en de ontwikkeling van een nationale BIM-norm

Whitepaper over IFC-interoperabiliteit

COBie-toolkit voor Revit

2015, 2014, 2013, 2012, 2011