• Nederland

    We hebben u doorgestuurd naar een vergelijkbare pagina op uw lokale site, waar u de lokale prijzen en aanbiedingen kunt bekijken en online producten kunt kopen.

    Stay on our U.S. site

Casestudy: iNFRANEA

Projecten met betrekking tot rivieren, wegen en bruggen

BIM helpt de gemeente Nijmegen met het verbreden van rivieren

Samenvatting project
Ingenieursbureau gebruikt BIM om een project voor rivierverbreding te modelleren, coördineren en plannen om overstromingen in de gemeente Nijmegen te voorkomen. Dit is een onderdeel van een initiatief dat bedoeld is om massale overstromingen te voorkomen, om de milieu-omstandigheden op meer dan 30 locaties in Nederland te verbeteren.


 

iNFRANEA
Verbreding van de Waal

Coördinatie met één model
Eén model voor alle tijdelijke en permanente gebouwen, samengevoegd uit informatiemodellen uit tien verschillende vakgebieden binnen meerdere organisaties, maakte coördinatie en planning mogelijk.

Coördinatie op locatie
Met op de cloud gebaseerde diensten kunnen teamleden bijna altijd en overal toegang krijgen tot projectmodellen, bijvoorbeeld op mobiele apparaten, waardoor de manier waarop ze worden verspreid, verandert.

Conflictsignalering in real-time
Met een geconsolideerd model identificeert iNFRANEA conflicten, en houdt het team voortdurend mogelijke interfacerisico's in de gaten, waardoor meer dan vijftien grote interfaceconflicten zijn opgelost tijdens het project.

Beheer van tijdelijke constructies
iNFRANEA maakt gebruik van een op BIM gebaseerde procedure om verplaatsingen te plannen van de steeds veranderende tijdelijke constructies van het project, en rekening te houden met gevaarlijke bestaande omstandigheden, waaronder niet-ontplofte bommen uit de Tweede Wereldoorlog onder de grond in nabijgelegen gebieden.

River, roads and bridges project

Coördinatie met één model
Eén model voor alle tijdelijke en [...]

River, roads and bridges project

Coördinatie op locatie
Met op de cloud gebaseerde diensten kunnen [...]

River, roads and bridges project

Conflictsignalering in real-time
Met een geconsolideerd model identificeert [...]

River, roads and bridges project

Beheer van tijdelijke constructies
iNFRANEA maakt gebruik van een op BIM gebaseerde procedure [...]