• Nederland

    We hebben u doorgestuurd naar een vergelijkbare pagina op uw lokale site, waar u de lokale prijzen en aanbiedingen kunt bekijken en online producten kunt kopen.

    Stay on our U.S. site

Casestudy: Shanghai Tower

Duurzaam hoogbouwontwerp

BIM stroomlijnt de bouw van een wolkenkrabber

Samenvatting project
De Shanghai Tower met 212 verdiepingen draait zijn weg naar een groots zakencentrum. Het LEED Gold-ontwerp is een gezamenlijk project van 7 bouwbedrijven. Autodesk Building Information Modeling-oplossingen (BIM) helpen de efficiëntie te verbeteren, het aantal fouten te verminderen en de samenwerking te stroomlijnen.

Shanghai Tower Construction and Development Co., Ltd.
Shanghai Tower

Shanghai Tower

Effectiever samenwerken
Er was een BIM-platform nodig voor het wereldwijde engineering- en adviesteam. Dankzij BIM-oplossingen van Autodesk voor het ontwerp, de bouw, de energieanalyse en de documentatie kon het uitgebreide team effectiever samenwerken.

De ontwerpprocedure versnellen
Ingenieurs hadden rechtstreeks vanuit de modellen toegang tot ontwerpgegevens en geometrische maten. Dankzij rechtstreekse toegang kon onmiddellijk een concrete berekening en analyse worden gemaakt.

Materialen besparen
Doordat op modellen gebaseerde analyses kwantitatieve feedback geven op het energieverbruik van gebouwen, is voor de bouw 32% minder materiaal nodig dan voor een conventionele toren, waardoor er minder overtollig staal en beton hoeft worden gebruikt.

Het volledige verhaal
Shanghai Tower-casestudy

Shanghai Tower

Effectiever samenwerken
Er was een BIM-platform nodig voor [...]

Shanghai Tower

De ontwerpprocedure versnellen
Ingenieurs hadden rechtstreeks vanuit de modellen toegang [...]

Shanghai Tower

Materialen besparen
Doordat op modellen gebaseerde analyses kwantitatieve [...]