Hulp

Vind antwoorden op uw vragen over kopen bij Autodesk.

Software, Subscriptions & Services

Productdownload

Hoe download ik producten?

Binnen 24-48 uur na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u een bevestigingsmail. Hierin vindt u toegangsinformatie voor uw product.

 1. Meld u aan bij uw Autodesk-account op manage.autodesk.com.
 2. Zoek in het gedeelte Producten en services de software op die u wilt downloaden. Klik op de pijl naast de productnaam om de productgegevensuit te vouwen.
 3. Klik op Downloads.
 4. In het pop-upvenster Downloaden selecteert u Versie, Platform en Taal om de beschikbare downloadopties te bekijken.

Betaling

Een bankpas wijzigen

 • Voor een bestaand abonnement

Meld u aan bij uw Autodesk-account op manage.autodesk.com

 

Er zijn twee plaatsen waar u uw betaalmethoden kunt beheren

 1. - Klik onder Facturering en bestellingen op Abonnementen en Contracten.  Klik in de lijst met software op het abonnement dat is gekoppeld aan de bankpas die u wilt wijzigen.
  Klik in de weergave voor afzonderlijke abonnementen op Bewerken onder uw betalingsgegevens
  In deze weergave kunt u het factuuradres en de vervaldatum bewerken.  Als het kaartnummer is gewijzigd, voegt u de kaart toe als een nieuwe kaart
  Als u een nieuwe creditcard wilt toevoegen of een nieuwe betaling wilt wijzigen, zoals PayPal of automatische incasso, klikt u op Betaalmethode wijzigen.
 2. Klik onder Facturering en bestellingen op Betaalmethoden.  Hier bekijkt u al uw betaalmethoden op één plek en brengt u wijzigingen aan in alle abonnementen.  U kunt de betaalmethode die aan elk abonnement is gekoppeld, bewerken, verwijderen of wijzigen.
 • Voor een nieuw abonnement

Voor een nieuw abonnement kunt u een betaalmethode gebruiken die al in uw account is opgeslagen of u kunt een nieuwe kaart of betaalmethode toevoegen als onderdeel van het afrekenproces.

 

Als u niet zeker weet of de informatie voor een bestaande kaart actueel is, voert u deze opnieuw in als een nieuwe kaart.

Fouten in de betaling oplossen

Hier volgen enkele items die moeten worden gecontroleerd als u betaalproblemen ondervindt tijdens het afrekenproces:

 • Kaartnummer en vervaldatum: om veiligheidsredenen kunt u bestaande creditcardgegevens niet bekijken of bewerken nadat u deze tijdens het afrekenen hebt ingevoerd. U kunt de kaartgegevens opnieuw proberen in te voeren als een nieuwe betaalmethode door te klikken op Kaart toevoegen. Controleer of het kaartnummer en de vervaldatum juist zijn.
 • Naam en factuuradres: controleer of de naam en het factuuradres overeenkomen met het adres dat is geregistreerd bij uw betalingsprovider. U kunt deze items in de winkelwagen controleren en bewerken.
 • Aanschaflimieten: sommige banken stellen een limiet in voor het bedrag dat u kunt uitgeven aan een individuele aankoop of op één dag. Zelfs als het geld beschikbaar is, kan uw bank de afschrijving niet toestaan. Bel uw bank en vraag hen om toestemming te geven voor de afschrijving of om informatie te krijgen over hun online aankoopbeleid.
 • Betalingsfout bij verlenging: Als u een betalingsfout ondervindt bij uw verlenging, kunt u de huidige betaalmethode bewerken of een nieuwe betaalmethode toevoegen volgens de aanwijzingen onder "Een bankkaart wijzigen".

Installatie en activering

Hoe kan ik mijn product installeren?

Bekijk de videotutorials, discussiegroepen en overige hulpmiddelen op Downloaden en installeren voor hulp bij het installeren van uw software.

Restituties en annuleringen

Wat is jullie restitutiebeleid?

Als u een volledige restitutie wilt ontvangen voor een maandabonnement dat u online hebt aangeschaft bij Autodesk, moet u dit binnen 15 dagen na de oorspronkelijke aankoop of verlenging retourneren. Als u restitutie wilt ontvangen voor een onderhoudsplan of een éénjarig of meerjarig abonnement, moet u dit binnen 30 dagen na aankoop of verlenging retourneren.

 

Dit beleid geldt vanaf de dag waarop de eerste betaling is ontvangen. Het is uitsluitend van toepassing op aankopen en verlengingen van abonnementen en onderhoudsplannen die via Digital River zijn aangeschaft. Dit beleid is niet van toepassing op andere producten, services en aanbiedingen. Voorbeelden van dergelijke aanbiedingen omvatten maar zijn niet beperkt tot: adviesservices, platformabonnementen (bijvoorbeeld Autodesk® Forge), extra territory rechten, cloud-credits en abonnementskosten of soortgelijke kosten.

Rechtstreeks bij Autodesk geplaatste Flex-tokenbestellingen

Als u restitutie wilt ontvangen voor Flex-tokenbestellingen, moet u het retourneren binnen 30 dagen na de aankoopdatum starten.​

Hoe kan ik restitutie aanvragen?

Als uw bestelling voldoet aan ons restitutiebeleid zoals beschreven onder Wat is jullie restitutiebeleid?, gaat u naar Mijn product aanschaffen of retourneren. Geef uw bestelnummer (zoals vermeld in uw bevestigingsmail) of e-mailadres op en selecteer in het dropdownmenu Bestelling retourneren.

Wanneer wordt het tegoed bijgeschreven op mijn kaart?

Wanneer uw restitutie is goedgekeurd en verwerkt door Digital River, wordt het tegoed overgemaakt via de betaalmethode die in ons systeem staat geregistreerd. Restituties via creditcard worden doorgaans binnen 5 tot 7 werkdagen verwerkt. Voor andere betaalmethoden kan deze periode langer zijn. Neem contact op met de klantenservice als u na geringe tijd nog steeds geen restitutie hebt ontvangen. Alle toegang tot gerelateerde software en services wordt beëindigd zodra Digital River uw restitutie heeft verwerkt.

Hoe kan ik mijn abonnement annuleren?

Volg onderstaande stappen om uw bestelling te annuleren voor de volgende verlengingsperiode:

 1. Zoek uw bestelling op. U vindt het bestelnummer in uw bevestigingsmail.
 2. Klik op Abonnement met automatische verlenging beheren. Als u daarom wordt gevraagd, voert u het e-mailadres en wachtwoord in die zijn gekoppeld aan uw bestelling.
 3. Selecteer in het gedeelte Status van abonnement met automatische verlenging de optie om automatische verlenging te annuleren.

Opmerking: U hebt toegang tot uw abonnement gedurende de volledige betaalde termijn, ook wanneer u automatisch verlengen annuleert. Door automatische verlenging te annuleren, wordt uw abonnement na afloop van uw abonnementstermijn niet automatisch verlengd. Wanneer u automatisch verlengen hebt geannuleerd, vervalt de toegang tot uw abonnement wanneer uw huidige abonnement afloopt.

Meer weergeven

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Lees hier de algemene voorwaarden.

Online verlenging

Wat zijn de algemene verkoopvoorwaarden?

Raadpleeg de Algemene voorwaarden voor meer informatie over de voorwaarden voor uw verlengde abonnement.

 Ik heb een Autodesk-reseller. Blijf ik bij mijn huidige reseller als ik een abonnement handmatig verleng?

Uw reseller blijft hetzelfde tenzij u een nieuwe reseller kiest.

Hoe kan ik mijn abonnement handmatig verlengen?

Als u een abonnement met handmatige verlenging hebt, stuurt Autodesk u een e-mail met een link die u kunt gebruiken voor verlenging. U kunt uw abonnement ook verlengen via uw Autodesk-account, via uw reseller of via een Autodesk-verkoopmedewerker.

Kan ik mijn abonnement wijzigen wanneer ik het verleng?

Als u uw product, aantal seats, contractvoorwaarden of andere abonnementsvoorwaarden wilt wijzigen, moet u een nieuw abonnement aanschaffen. U kunt een nieuw abonnement online bij Autodesk aanschaffen, bij een Autodesk-verkoopmedewerker of een geautoriseerde reseller. In uw Autodesk-account wordt het nieuwe abonnement apart weergegeven.

Hoe weet ik of de verlenging van mijn abonnement is uitgevoerd?

U ontvangt binnen 24 uur na het plaatsen van de bestelling een bevestigingsmail. Als u geen bevestigingsmail ontvangt, controleert u de map voor spam of ongewenste e-mail. Als u de bevestigingsmail nog niet kunt vinden, neemt u contact op met Autodesk Support voor hulp.

Gelden mijn voordelen ook na het verlengen van mijn abonnement?

Als uw abonnement nog actief is wanneer u verlengt, kunt u ononderbroken gebruik blijven maken van uw voordelen. Als uw abonnement afloopt voordat u verlengt, zijn de voordelen weer beschikbaar wanneer Autodesk de verlenging heeft verwerkt. In uw Autodesk-account wordt de verlenging mogelijk pas na drie dagen weergegeven.

 Kan ik de reseller voor mijn abonnement wijzigen?

Resellers voor abonnementen met handmatige verlenging kunt u wijzigen. (Digital River is de reseller voor alle abonnementen met automatische verlenging.) Neem contact op met Autodesk Support als u van reseller wilt wisselen. Ga naar Geautoriseerde Autodesk-partners om een Autodesk-reseller te vinden die bij u past.

Hoe controleer ik de status van mijn bestelling?

Ga naar Zoek mijn bestelling op om de status van uw bestelling te controleren.

Wat zijn de algemene verkoopvoorwaarden?

Raadpleeg de Algemene voorwaarden voor meer informatie over de voorwaarden voor uw verlengde abonnement.

Wanneer worden de kosten voor verlenging van mijn abonnement in rekening gebracht?

Digital River brengt het bedrag in rekening via de door u gekozen betaalmethode wanneer Autodesk de bestelling heeft verwerkt en uw software of services online beschikbaar zijn.

Welke naam zie ik op mijn creditcardafschrift?

Op uw creditcardafschrift wordt DRI*Autodesk, Inc. vermeld als leverancier.

Waar vind ik een kopie van mijn factuur?

Voor abonnementen met handmatige verlenging gaat u naar Zoek mijn bestelling op om uw bestelling en een kopie van uw factuur te bekijken.

Meer weergeven