Controles

Krijg inzicht in uw licentieomgeving en identificeer potentiële beveiligingsrisico's.

Overzicht van controles

Overzicht

Het licentienalevingsteam handhaaft de Gebruiksvoorwaarden van Autodesk en helpt klanten bij het oplossen van gevallen van niet-conforme software-installatie en -gebruik. We willen al onze klanten helpen hun software te optimaliseren en nalevingsrisico's te beperken. Daarom kan uw bedrijf worden geselecteerd om een controle te ondergaan, die ook bekend is als een Softwarelicentiebeoordeling. 
 
Elke willekeurige Autodesk-klant met een Autodesk-product kan voor dit proces worden geselecteerd. Dit betekent niet dat Autodesk vermoedt dat uw bedrijf zich niet aan de nalevingsvereisten houdt. Indien u dit kiest, ontvangt u een e-mail of brief met uitleg over het proces.

Niet-naleving gedetecteerd in een controle

Er zijn 4 belangrijke soorten niet-naleving die tijdens een controle of de Softwarelicentiebeoordeling kunnen worden geïdentificeerd. Indien deze worden geïdentificeerd, bent u verantwoordelijk voor het oplossen van de problemen met betrekking tot de naleving conform de Gebruiksvoorwaarden van Autodesk. 

Illegale software

Illegale software is niet door Autodesk geproduceerd of is door een niet-geautoriseerde partij gewijzigd of gekraakt. De installatie en het gebruik van illegale software is niet toegestaan en brengt risico's met zich mee voor uw bedrijf vanwege malware, virussen, phishing en andere softwaregebaseerde aanvallen.

Overmatig gebruik van permanente seats

Een permanente seat van Autodesk geeft u toestemming om het product alleen te gebruiken op het aantal apparaten waarvoor u permanente licenties hebt aangeschaft.

Overmatig gebruik van abonnementsseats

Een Autodesk-abonnement met toegang voor één gebruiker geeft één gebruiker de mogelijkheid om een Autodesk-product op maximaal drie apparaten tegelijk te installeren, zolang die ene gebruiker het product slechts op één apparaat tegelijk opent of gebruikt. Elke gebruiker moet een seat voor een abonnement voor één gebruiker hebben. Alle gebruikers moeten over hun eigen Autodesk-gebruikers-id beschikken en mogen hun aanmeldgegevens niet met andere gebruikers delen.

Niet-commerciële licenties - onderwijs

Autodesk produceert specifieke licenties die uitsluitend bedoeld zijn voor gebruik door studenten en docenten in gekwalificeerde onderwijsinstellingen, voor implementatie in onderwijsinstellingen en op hardware die eigendom is van studenten. Deze onderwijslicenties mogen niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt.

Meer weergeven

Hoe ziet het controleproces eruit?

Stap 1

Ontvang een brief per post of een e-mail van Autodesk

 

Stap 2

AIT installeren en een scan van uw omgeving uitvoeren.

 

Stap 3

Stuur Autodesk uw voorraadrapport.

 

Stap 4

Los elke niet-naleving op met uw licentienalevingsvertegenwoordiger.

 

De Autodesk Inventory Tool gebruiken

De Autodesk Inventory Tool (AIT) is een door Autodesk goedgekeurde tool die wordt gebruikt om uw apparaten te scannen tijdens het uitvoeren van een controle of softwarelicentiebeoordeling. Neem contact op met uw licentienalevingsvertegenwoordiger voor meer informatie over het gebruik van AIT.

Uw voorraadrapport uploaden

Het indienen van uw voorraadrapport is stap 3 van de controle of het proces van de controle of softwarelicentiebeoordeling. U kunt uw rapport hier alleen uploaden als u hiervoor instructies hebt ontvangen van uw licentienalevingsvertegenwoordiger. Doorgaans gebruiken kleinere ondernemingen dit portaal.