Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

Over softwarepiraterij

 • Wat is softwarepiraterij?

  Softwarepiraterij heeft betrekking op een van onderstaande situaties:

  • De software wordt aangepast of gehackt
  • Sleutels of accounts worden gekopieerd of verkocht
  • Het gebruik is niet in overeenkomst met de gebruiksvoorwaarden van de licentie (software wordt bijvoorbeeld gekopieerd of op meer computers gebruikt dan volgens de licentie is toegestaan)

  Softwarepiraterij stelt bedrijven en consumenten bloot aan beveiligingsrisico's als malware. Bovendien kan het leiden tot verminderde efficiëntie in organisaties. Alleen voor originele Autodesk-software met geldige licenties hebt u recht op garantie en ondersteuning van Autodesk, inclusief toegang tot de nieuwste functies, beveiligingsupdates, eerdere versies en meer.

 • Wat zijn de risico's van illegale software?

  Het gebruik van illegale software vormt een risico voor individuen en organisaties. Illegale software is mogelijk aangepast en/of kan kwaadwillende code bevatten, wat tot problemen kan leiden als:

  • Vergroot risico op blootstelling aan malware die gegevens kan aantasten of vernietigen, waaronder uw werk.
  • Verhoogde kans dat de software incorrect of helemaal niet werkt, wat problemen met veiligheid, kwaliteit of integriteit kan opleveren voor uw ontwerpen, processen, producten of structuren
  • Beperkte toegang tot klantenondersteuning, upgrades, technische documentatie, enzovoort

  Wanneer u illegale software gebruikt, kunnen u en uw bedrijf worden aangeklaagd wegens schending van auteursrecht of andere mogelijke juridische claims. Dat kan leiden tot civielrechtelijke straffen of criminele vervolging.

 • Hoe helpt Autodesk illegaal gebruik van software te voorkomen?

  Autodesk neemt deel aan diverse programma's die individuen en organisaties beschermen tegen de risico's van illegale software.

  • We informeren eindgebruikers en organisaties over de voordelen van originele Autodesk-software. We bieden onder andere informatie over software asset management (SAM) om bedrijven te ondersteunen bij het beheer van hun softwarelicenties. Ook bieden we ondersteuningsdiensten waarbij klanten hulp en begeleiding voor softwaregebruik kunnen vragen.
  • We werken samen met organisaties als de Software Alliance (BSA) om de verkoop en het gebruik van illegale software te onderzoeken.
  • We ondernemen actie tegen ongemachtigde resellers van Autodesk-producten op populaire marktplaatsen en e-commercesites.
  • We onderzoeken anonieme rapporten van verdachte resellers en gebruikers van illegale software.
  • We ondersteunen technische programma's, zoals validatietesten, die klanten inzicht bieden in de status van hun software.
 • Zijn er juridische risico's verbonden aan het gebruik van illegale Autodesk-software?

  Als u illegale software gebruikt, schendt u het auteursrecht, wat zowel civiel- als strafrechtelijke gevolgen kan hebben. Bovendien is overeenkomstig de Gebruiksvoorwaarden van Autodesk vereist dat alle klanten bij hun gebruik van Autodesk-software alle geldende wetten naleven. Alle vormen van ongemachtigd gebruik, toegang of reproductie zijn verboden.

 • Hoe kom ik erachter of ik originele software gebruik? Hoe kan Autodesk helpen?

  Er zijn verschillende opties waarmee individuen en organisaties de status van hun software kunnen controleren. Door procedures voor software asset management (hieronder uitgelegd) toe te passen, krijgt u inzicht in welke licenties in gebruik zijn. Daarnaast kan Autodesk meldingen verzenden naar gebruikers van illegale software en, overeenkomstig de Gebruiksvoorwaarden van Autodesk, ook licentiebeoordelingen uitvoeren.

 • Mag ik educatieve of studentenversies van de software van Autodesk gebruiken voor commerciële doelen?

  Nee. De educatieve en studentenlicenties van Autodesk mogen niet worden gebruikt voor commerciële of professionele doeleinden, commerciële training of andere winstoogmerken. Als u educatieve of studentenversies voor commerciële doeleinden gebruikt, gaat u naar www.autodesk.nl voor opties om het juiste product aan te schaffen.

 • Kan ik mijn software gebruiken wanneer ik op reis ben?

  Met een abonnement of onderhoudsplan kunt u uw software overal gebruiken: thuis, op het werk en onderweg. Meer informatie over reisrechten voor abonnementen en onderhoudsplannen

Over originele software

 • Wat is originele Autodesk-software?

  Originele Autodesk-software is software met een geldige licentie die rechtstreeks van Autodesk of een geautoriseerde reseller is gekocht. Originele Autodesk-software werkt zoals beschreven in de productdocumentatie en de Gebruiksvoorwaarden en bevat geen kwetsbaarheden zoals die wel in illegale software kunnen worden gevonden.

 • Wat moet ik doen als ik illegale software bezit?

  Autodesk raadt aan de illegale software te verwijderen en originele software rechtstreeks van Autodesk of een geautoriseerde reseller te kopen. Als u informatie hebt over een verkoper van illegale software, kunt u een rapport verzenden naar Autodesk om hier iets aan te doen.

 • Hoe kan ik vermoedelijk gebruik van illegale Autodesk-software rapporteren?

  Wanneer u gebruik van illegale software vermoedt, kunt u dat hier anoniem rapporteren.

 • Hoe is dit gebeurd?

  Helaas is het eenvoudig om zonder het te weten illegale software te kopen. Niet-geautoriseerde resellers doen zich vaak voor als geautoriseerde resellers en verkopen illegale software met hoge kortingen. Andere verkopers verkopen de illegale software in combinatie met computerhardware. Koop Autodesk-software altijd rechtstreeks via Autodesk.nl of van een geautoriseerde reseller.

Software Asset Management

 • Wat is software asset management (SAM)?

  Software asset management (SAM) stelt organisaties in staat softwareassets te beheren via aankoop, implementatie, upgrade en/of vervanging. Met verstandige SAM-strategieën kunnen u en uw organisatie complexe licentievoorwaarden beheren en gebruik van illegale software voorkomen. Bovendien kunt u met SAM uw kosten beperken door te identificeren wanneer licenties te veel of te weinig worden gebruikt.

 • Kan Autodesk me helpen met software asset management?

  Ja. Ga naar www.autodesk.nl/genuine/software-asset-management voor meer informatie.

Softwarecontroles (licentiebeoordeling)

 • Hoe bepaalt Autodesk wanneer een controle of licentiebeoordeling wordt uitgevoerd?

  We nemen elk jaar contact op met een bepaald aantal Autodesk-abonnees om naleving van de geldende licentievoorwaarden te controleren. Deze verificatiecontroles kunnen klanten ook helpen hun gebruik van Autodesk-abonnementen te beoordelen en optimaliseren. Klanten worden op basis van diverse criteria geselecteerd voor dergelijke controles, waaronder abonnementsregistratie en activeringsinformatie.

 • Hoe weet ik of mijn organisatie is geselecteerd voor een controle of licentiebeoordeling?

  Autodesk neemt contact op met klanten die zijn geselecteerd voor een controle of licentiebeoordeling. De klant wordt bij elke stap van het proces betrokken, van het eerste onderzoek tot de uiteindelijke oplossing.

Autodesk Genuine Service

 • Wat is de Autodesk Genuine Service?

  Autodesk Genuine Service controleert op bepaalde typen illegale Autodesk-software. Wanneer illegale software wordt gedetecteerd, kan deze service de gebruiker hierover informeren via een melding met opties om het probleem op te lossen.

 • Wat gebeurt er als ik de meldingen van Autodesk Genuine Service negeer?

  De melding wordt weergegeven totdat u het probleem oplost.

 • Kan ik de Autodesk Genuine Service verwijderen of uitschakelen?

  Het is de bedoeling dat de Autodesk Genuine Service actief blijft zolang Autodesk-producten op een apparaat worden gedetecteerd. Zodra er geen Autodesk-producten meer worden gedetecteerd, wordt de service automatisch uitgeschakeld.