ONTWERP EN PRODUCTIE

De toekomst van de productie en fabricage van bouwproducten

Benut uw expertise bij bouwprojecten en neem doordachte beslissingen die de ruimte om ons heen bepalen. 

Wat klanten willen van producenten en fabrikanten van bouwproducten

 • 77% heeft aanpassingen nodig

  Door de veranderende verwachtingen van de bewoners van gebouwen zag 77% van de architecten een grotere behoefte aan aangepaste oplossingen en nauwere samenwerking met leveranciers. 

 • 74% heeft meer samenwerking nodig

  Bijna driekwart van de ondervraagde architecten zei dat zeer nauwe samenwerkingsverbanden zeer belangrijk zijn voor het succes van hun projecten. 

 • 48% heeft BIM-gegevens nodig

  Het gebrek aan BIM-vaardigheden (Building Information Modeling) werd door 48% van de architecten vermeld als een ‘leveranciersdealbreaker’. 

Waarom toonaangevende bedrijven voor Autodesk kiezen

 • "In veel gevallen gaat het niet eens om de ramen of de gevel. Het is een moment van samenwerking waarin we allemaal kunnen beginnen ontwerpbeslissingen te nemen." 
  —Erik Rasker, CTO

 • "We moeten onze klanten een maatstaf voor aanpassingen geven. We hebben ervoor gekozen om verder te gaan met Autodesk en zo de tijd van onze ingenieurs vrij te maken en meer opdrachten binnen te halen." 
  —Matt Quigley, Ontwerpmanager

 • "Veel van onze klanten hebben ons verteld dat ze ons verkiezen boven wie dan ook, omdat we hen 3D BIM-content geven." 
  —Steve Hofmann, CAD-ontwerper

Ontdek één platform voor de toeleveringsketen voor bouwproducten

Samenwerken met BIM

Bied BIM-inhoud om het voor uw klanten gemakkelijker te maken om uw producten in projecten te specificeren. Werk in bouwmodellen om te ontwerpen in de context van het gebouw. En wissel al deze gegevens uit in één naadloos digitaal ecosysteem om al uw belanghebbenden te helpen om efficiënter te communiceren.

Op maat gemaakte oplossingen op schaal leveren

Of u nu standaard-, catalogus- of volledig op maat gemaakte oplossingen maakt, zorg ervoor dat uw producten perfect zijn afgestemd op de projectvereisten door de productconfiguratie te automatiseren of te ontwerpen binnen het bedrijfsmodel.

Verbeter de flexibiliteit in uw gehele organisatie

U moet in staat zijn om zelfs aan de krapste projectopleveringsplanning te voldoen en u aan te passen aan veranderende projectvereisten. Help de flexibiliteit te verbeteren, van de technische afdeling tot het verkoopteam, door bedrijfssystemen te digitaliseren en productieprocessen te optimaliseren.

Oplossingen voor producenten en fabrikanten van bouwproducten

 • BIM-samenwerking voor fabrikanten

  Werk samen met klanten met behulp van gecentraliseerde gegevens in het BIM-ecosysteem, verwijs naar bouwgegevens in uw ontwerpen en genereer BIM-inhoud van uw productontwerpen. 

 • Productlifecyclebeheer (PLM)

  Beheer productgegevens en ontwikkelingsprocessen met tools die zich aanpassen aan uw bedrijf. Begin eenvoudig, pas de schaal eenvoudig aan en realiseer de belofte van verbonden mensen, processen en gegevens. 

 • Ontwerpautomatisering

  Leg technische kennis vast en hergebruik deze om fouten te voorkomen en tijd te besparen bij vervelende, zich herhalende modelleringstaken zoals productconfiguratie, het maken van tekeningen en meer. 

 • Geïntegreerde fabrieksmodellering

  Maak een digitale weergave van uw productiefaciliteiten en apparatuur door BIM te combineren met digitale fabrieksplanning.

 • Geavanceerde productie

  Wat u ook wilt maken en hoe u dit ook wilt maken, Autodesk heeft de geavanceerde productiesoftware die u nodig hebt. 

Software voor productie en fabricage van bouwproducten

Vergelijken
Meer informatie
Rapport van Harvard Business Review Analytic Services

Harvard Business Review: De toekomst van gebouwen ontwerpen

Bouwprojecten veranderen. En dat geldt ook voor uw plaats binnen de projecten. In dit nieuwe onderzoek delen architecten hoe ze de rol van hun leveranciers zien evolueren.  

Aanbevolen bronnen

 • Productontwerp en fabrieksmodellering helpen het bedrijf duurzamere werkwijzen te ontwikkelen

  VECOR

  Duurzamere gebouwen - één tegel per keer

  Bekijk hoe Vecor productontwerp en fabrieksmodelleringstechnologie gebruikte om de impact van zijn keramische tegels op het milieu te verminderen. 

  Afbeelding ter beschikking gesteld door Vecor/3D Chemoprag

 • Viewrail voorziet sneller bestellingen met automatiseringstechnologie

  VIEWRAIL

  Automatisering laat bedrijf groeien dat op maat gemaakte trappen maakt

  Ontdek hoe een toonaangevende fabrikant van trappen- en aangepaste trapsystemen zijn technische processen snel heeft aangepast om sneller aan bestellingen te voldoen. 

  Afbeelding ter beschikking gesteld door Viewrail

 • WEBINAR OP VERZOEK

  Wat gebouwontwerpers en aannemers willen: een verlanglijst van klanten voor bouwleveranciers

  Bent u op de hoogte van de onoverkomelijkheden in uw klantrelaties? Luister naar deskundigen binnen de branche aan beide zijden, lijst-architectuur en productie, om inzicht te krijgen in de evoluerende rol van leveranciers in bouwprojecten.

Veelgestelde vragen

Fabrikanten van bouwproducten maken producten, apparatuur en benodigdheden die in en rond gebouwen worden gebruikt, zoals ramen, deuren, liften, roltrappen, HVAC-systemen, verlichtingsarmaturen, keukenarmaturen, badkamerarmaturen en houten elementen. Klantgerichte fabrikanten bieden een mechanisch ontwerp-tot-fabricage-service voor op maat gemaakte of aangepaste artikelen, zoals ingangsluifels en gevels, leuningen, trappen en vliesgevels.

Fabrikanten van bouwproducten gebruiken een verscheidenheid aan software in verschillende stadia van het ontwikkelingsproces: industriële ontwerpsoftware, mechanische 3D CAD, productlifecyclebeheer (PLM), computer-aided manufacturing (CAM) en visualisatie- en renderingtoepassingen.

Het gebruik van BIM-methodologieën en software (Building Information Modeling) is nu wijdverbreid in de architectuur-, engineering- en constructiesectoren (AEC). Fabrikanten die ernaar streven om samen te werken met hun AEC-klanten, moeten vloeiend worden in BIM, zodat ze gegevens kunnen consumeren en creëren die compatibel zijn met de applicaties die momenteel worden gebruikt om de gebouwen te ontwerpen waarin hun producten worden gebruikt.

Digitale transformatie gaat over het verbinden van uw hele organisatie met de gegevens en inzichten die nodig zijn om iedereen in staat te stellen zijn/haar werk zo goed mogelijk uit te voeren. Dit brengt verschillende disciplines binnen het bedrijf samen, maakt een hogere orde van samenwerking met uw cliënten mogelijk en biedt een basis voor automatisering die resulteert in significante verbeteringen van de algemene productie en productiviteit.

In een recent landmeetkundig onderzoek door Harvard Business Review verklaarde meer dan driekwart van de respondenten op het gebied van architectuur, engineering en bouw dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan de ervaring van de bewoners van het gebouw tijdens het bouwontwerpproces. Aangezien de door bedrijven in de bouwsector geleverde producten een belangrijke rol spelen, is een hogere mate van samenwerking vereist om die ervaring te plannen en te evalueren voordat de bouw begint.

Een recent landmeetkundig onderzoek van architecten, ingenieurs en aannemers dat werd uitgevoerd door Harvard Business Review, bracht de volgende trends naar voren:

 • 73% zegt dat een relatie met een hoge mate van samenwerking met hun fabrikanten van bouwproducten belangrijk is voor het succes van hun projecten.

 • 77% zegt dat er een groeiende behoefte is aan aangepaste oplossingen en nauwere samenwerking.

 • 23% zegt dat de bekwaamheid met BIM een van de belangrijkste factoren is bij het kiezen van een leverancier.

 • 25% zegt dat het vermogen om te voldoen aan de projectleveringsplanningen tot de belangrijkste factoren behoort bij het kiezen van een leverancier van bouwproducten.

Laten we het hebben over strategie

Als marktleider wat betreft de integratie van architectuur-, engineering-, bouw-, productontwerp- en productieprocessen kan Autodesk u helpen om de mogelijkheden te ontwikkelen die u nodig hebt om uw doelen te bereiken. 

Neem vandaag nog contact op om uw bedrijfsconsult in te plannen.

Bedankt dat u contact met ons hebt opgenomen.

Een vertegenwoordiger van Autodesk zal spoedig contact met u opnemen.