INDUSTRIËLE MACHINEBOUW

Industriële machines ontwerpen voor de nieuwe mogelijkheden

Verwijder belemmeringen voor de convergentie van ontwerp en productie. 

rendering van industriële apparatuur

Industriële machines voor een betere wereld

Behaal betere resultaten voor uw producten, bedrijven en de wereld met intuïtieve, krachtige en toegankelijke technologie die alle details van uw ontwerp- en maakproces verbindt.

Met Autodesk kunnen vernieuwers slimmere, betrouwbaardere industriële machines voor hun klanten maken.

Waarom fabrikanten van industriële machines en apparatuur voor Autodesk kiezen

 • Logo Frumecar

  "De digitalisering van productieprocessen op basis van big data transformeert de manier van produceren en de omgang met klanten."
  —Carlos Torregrosa, Senior Vice President, Frumecar

 • "Het belangrijkste probleem was dat de tools die we gebruikten niet geïntegreerd waren, waardoor elke afdeling op eigen houtje werkte."
  —Assaad Hani, Business Analyst, Technica International

 • "We willen het proces automatiseren, zodat engineers en technici minder tijd besteden aan het maken van de tekeningen die nodig zijn voor de fabricage."
  —Mike Thomas, Technical Services Manager, Rokion

Koppel gegevens, disciplines en processen

Samenwerken met verbonden gegevens

Bespaar tijd bij het zoeken naar de informatie die u nodig hebt. Verbind uw collega's, klanten en toeleveringsketen met een enkel en beveiligd gegevensmodel. Weet altijd wat de volgende stap in de ontwerpcyclus is en wie daarvoor verantwoordelijk is. Houd automatisch een audittrail bij van beslissingen en de impact daarvan.

Automatiseren om groei te stimuleren

Stel sneller en nauwkeuriger offertes op en maak tijd van engineers vrij door uw bestaande CAD-modellen te gebruiken om verkoopconfigurators te maken. Stroomlijn dagelijkse taken en focus ontwerp- en engineeringtijd op het maken van innovatieve oplossingen voor uw klanten. Automatiseer de voorbereiding van productiegegevens met stuklijsten, nesten en CAM in één omgeving.

Operationele efficiëntie verbeteren

Breng ontwerp en productie samen door CAD-modellen van engineering te gebruiken om CNC-machines te programmeren. Ontwerp armaturen en begin met programmeren voordat technische gegevens worden vrijgegeven. Elk detail wordt automatisch bijgewerkt in CAM-toolpaden.Maak efficiënt gebruik van de productiecapaciteit van meerdere machines en locaties met gestandaardiseerde NC-programma's.

Oplossingen voor industriële machines

 • Gegevens- en procesbeheer

  Beveilig en beheer uw intellectuele eigendom. Werk samen met uw interne en externe collega's. Beheer en traceer de besluitvorming om uw auditspoor automatisch te onderhouden.

 • Tekenen en modelleren in 2D en 3D

  Gebruik 2D en 3D naast elkaar. Converteer 2D-tekeningen naar associatieve 3D-modellen. Maak associatieve 2D-tekeningen van 3D-modellen en deel deze als standaard DWG's.

 • CAD-interoperabiliteit

  Verwijs naar CAD-gegevens en gebruik updates die zijn gemaakt door de CAD-ontwerptool. Wissel CAD-gegevens van vrijwel elke bron probleemloos uit en behoud gegevensintegriteit.

 • Mechanisch ontwerp

  Ontdek professionele 2D en 3D CAD voor ontwerp en engineering, waaronder simulatie, tolerantieanalyse, nesting, CAM en productiewerkcelontwerp met fabrieksplanning.

 • Tolerantieanalyse

  Verbeter de kwaliteit, voorkom overmatige machinale bewerkingen, beperk de variatie en verbeter de samenwerking tussen engineering en productie met behulp van eenvoudige analyses en rapportages van stapelingen van componenttoleranties.

 • Simulatie

  Voorspel, valideer en optimaliseer uw ontwerpen met nauwkeurige en betrouwbare analyses, waaronder mechanische analyses (FEA), numerieke stromingsleer (CFD), kunststofspuitgieten, composietmaterialen en productiesimulaties.

 • Ontwerpautomatisering en -configuratie

  Automatiseer terugkerende taken. Leg technische kennis vast en hergebruik deze met een aangepaste productconfigurator. Werk efficiënter en maak zo tijd vrij om u te concentreren op verbeelding en innovatie.

 • Geavanceerde productie

  Maak alles wat u maar wilt, zoals u dat wilt. Profiteer van geavanceerde mogelijkheden voor vervaardiging, additieve productie, generatief ontwerp, nesting en fabricage.

 • Productiesysteem- en werkcelontwerp

  Minimaliseer risico's en maximaliseer de efficiëntie voor productiesysteem- en werkcelontwerp, van puntenwolkscanning en conflictsignalering tot simulatie van productielijnen en installatievolgordes.

Software voor industriële machines en uitrusting

Vergelijken
Meer informatie
Forrester Consulting-rapport 'How equipment manufacturers deliver better custom solutions' (Hoe fabrikanten van apparatuur betere oplossingen op maat leveren)

Lever betere oplossingen op maat

Projecten op maat vereisen een nauwe relatie tussen apparatuurleveranciers, klanten en externe partners. Maar aanhoudende zwakke plekken in deze relaties verhinderen dat toekomstige projecten op een solide basis van start gaan. In dit rapport adviseert Forrester Consulting een weg voorwaarts voor leveranciers van apparatuur.

Veelgestelde vragen

Bij industriële machines gaat het om apparatuur die wordt gebruikt voor de verwerking, productie en distributie in bijvoorbeeld de volgende sectoren: energie, vloeibare en gasvormige materialen; gasverwerking, mijnbouw, bouw, land- en bosbouw, productie, machinewerktuigen, industriële robots en apparatuur voor bouwdiensten.

Voorbeelden van industriële machines zijn:

 • Zware machines (bijvoorbeeld graafmachines, bulldozers en trekkers)
 • Machines voor de verwerking van grondstoffen (bijv. ovens, smeedmachines, extruders)
 • Productielijn- en verwerkingsmachines (bijv. spuitgietmatrijzen, assemblagemachines en robots)
 • Materiaaltransportapparatuur (bijv. steekwagens, vorkheftrucks, transportbanden, AGV's en kranen)
 • Apparatuur voor bouwdiensten (bijv. roltrappen, liften, generatoren en airconditioning)
 • Machineonderdelen (zoals een frees, draaibank of plaatwerkpers)

De verschillende soorten productieapparatuur kunnen worden onderverdeeld op basis van sector, proces, afmetingen, bedieningswijze:

 • Sector: mijnbouw, bouw, landbouw, productie, proces en energie, water en afval, voedsel, vervoer, farmaceutische producten
 • Proces: veiligheid, verwerking van grondstoffen, productie van onderdelen en componenten, afwerking van oppervlakken, assemblage, kwaliteit en tests, verpakking, logistiek en onderhoud
 • Afmetingen: draagbaar (minder dan 20 kg/45 lbs), licht (minder dan 1 ton), middelgroot (1 tot 10 ton) en zwaar (meer dan 10 ton)
 • Bedieningswijze: handmatig (met de hand bediend), halfgeautomatiseerd (CNC) en volledig geautomatiseerd (productielijnen en robots)

In de productie-industrie wordt software gebruikt voor het maken van ontwerpen en simulaties, gegevensbeheer, procesbeheer, projectbeheer, inventarisatie- en toeleveringsketenbeheer, kwaliteits- en veiligheidsbeheer en de controle en bewaking van machines.

 • CAD (Computer Aided Design) wordt gebruikt voor het ontwerpen van industriële machines en apparatuur.
 • Simulatiesoftware wordt gebruikt om producten en processen te analyseren en optimaliseren en vermindert de behoefte aan fysieke prototypes en destructieve tests.
 • CAM (Computer Aided Manufacturing) wordt gebruikt om CAD-gegevens om te zetten in CNC-gegevens (Computerized Numerical Control) waarmee productieapparatuur wordt aangestuurd.
 • PDM (Product Data Management) beheert engineering- en ontwerpgegevens, waaronder CAD-, simulatie- en CAM-bestanden.
 • PLM (Product Lifecycle Management) beheert de gegevens en processen die nodig zijn om het product in productie te nemen.
 • MES (software voor productieuitvoering) wordt gebruikt voor productieplanning, personeelsbeheer en het plannen van productieactiviteiten.
 • ERP-software (Enterprise Resource Planning) wordt gebruikt om bedrijfsprocessen, zoals boekhouding, loonadministratie en inkoop, te beheren.

Laten we het hebben over strategie

Als marktleider wat betreft de integratie van architectuur-, engineering-, bouw-, productontwerp- en productieprocessen kan Autodesk u helpen om de mogelijkheden te ontwikkelen die u nodig hebt om uw doelen te bereiken.

Neem vandaag nog contact op om uw bedrijfsconsult in te plannen.

wp-form-before: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

Bedankt voor uw bericht. We nemen binnenkort contact met u op.

X