ONTWERP EN PRODUCTIE

Geïntegreerde fabrieksmodellering

Reageer op veranderende markten met een flexibele, innovatieve fabriek.

Productielijn in een fabrieksmodel

Wat is geïntegreerde fabrieksmodellering?

Geïntegreerde fabrieksmodellering combineert BIM en digitale fabrieksplanning om een digitale weergave van productiefaciliteiten en apparatuur te genereren. Multidisciplinaire projectdeelnemers kunnen samenwerken in dit centrale, altijd actuele model om fabrieken te plannen, ontwerpen, valideren, bouwen en exploiteren.

Waarom toonaangevende fabrikanten voor Autodesk kiezen

 • Snellere uitvoering van projecten

  Afhankelijk van de complexiteit van het project verkort GEA (Engelstalig), een aanbieder van industriële verwerkingssystemen, de engineeringtijd met 30% tot 80%.

 • Lagere kosten

  e.GO, een fabrikant van elektrische voertuigen, bespaart tot wel 35% door zich te richten op moderne ontwerppraktijken en geïntegreerde fabrieksmodellering.

 • Verbeterde productkwaliteit

  Frumecar (Engelstalig) drukt ongeveer 70% van de kosten die het gevolg zijn van procesincidenten en verkort de opstarttijd aanzienlijk door gebruik te maken van virtuele productiehulpmiddelen.

Harvard Business Review-rapport 'Breaking Down the Barriers to More Collaborative Factory Projects'

Fabrieksplanning heruitvinden

Digitalisering stelt producenten in staat om voor hun fabrieken een nieuw tijdperk van individualisering, functionaliteit en duurzaamheid in te luiden. Harvard Business Review Analytic Services heeft brancheleiders geïnterviewd om te zien hoe zij productieactiviteiten met geïntegreerde fabrieksmodellen toekomstbestendig maken.

Voordelen van geïntegreerde fabrieksmodellering

 • Meerdere mensen die aan een vergadertafel zitten vóór tv-schermen waarop een faciliteitmodel te zien is

  Maximaliseer winst door sneller betere beslissingen te nemen

  Beperk risico's door iedereen toegang te geven tot betrouwbare ontwerp- en operationele gegevens in real time. Koppel gegevens over de vraag op de markt aan uw toeleveringsketen om de productie en kwaliteit te verbeteren.

 • Faciliteitenengineer die het HVAC-systeem in de fabriek vergelijkt met het 3D-systeemmodel op een tablet

  Verbeter de efficiëntie van technische services

  Zorg ervoor dat uw bouwsystemen de vereiste ondersteuning bieden. Plan en coördineer beter door productielijnen te visualiseren binnen de context van uw faciliteit en bewaak prestaties aan de hand van realtimegegevens.

 • Een engineer staat in een werkcel en werkt op een computer

  Voldoe met precisie aan productiedoelstellingen

  Optimaliseer uw productie-uitvoer met uw gecoördineerde model om alternatieven te simuleren. Gebruik realtimegegevens van een digitale kopie om downtime te verminderen en inzicht te bieden in de operationele efficiëntie.

Gerelateerde producten bekijken

Vergelijken
Meer informatie

Oplossingen voor geïntegreerde fabrieksmodellering

 • Gebruik geïntegreerde fabrieksmodellen als digitale kopieën die altijd up-to-date zijn — handig voor onderhoud, service en wijzigingsbeheer.

 • Integreer modellen van industriële apparatuur met het model van de productiefaciliteit in een uniform Building Information Model.

 • Maak intelligente Building Information Models van productiefaciliteiten met multidisciplinaire gegevens geïntegreerd in één digitale, cloudgestuurde weergave.

 • Gebruik AnyCAD om 2D- en 3D-modellen van elke CAD-toepassing, met puntenwolkscans met de huidige toestand, te integreren in een uniform fabrieksmodel.

 • Beheer gegevens van alle disciplines in een gemeenschappelijke omgeving voor samenwerking in real time, een naadloze projectuitvoering en fabriekslevenscyclusbeheer met een gesloten lus.

 • Ontwerp, plan en valideer grootschalige systemen en werkcellen met gespecialiseerde 2D- en 3D-toolsets die speciaal zijn ontwikkeld voor het ontwerpen van productiesystemen.

 • Faciliteitsontwerpen eenvoudig begrijpen en communiceren door realistische renderings en animaties te maken van productiefaciliteiten op basis van 3D-modellen.

 • Versnel de installatie en beperk wijzigingsopdrachten door bouwreeksen te plannen en te simuleren die gedeeld kunnen worden met aannemers, vakmensen en leveranciers.

Ontdek hoe mensen flexibele fabrieken creëren

 • 3D-visualisatie van toolstations voor een Galaxy Desserts-locatie

  BRIOCHE-PASQUIER

  Digitalisering van het industriële proces

  Brioche-Pasquier bouwt een digitale kopie van zijn locaties met dezelfde apparatuur, scangegevens, productielay-outs en bouwmodellen.

 • Enkele mensen die een auto assembleren

  PORSCHE

  Wanneer digitale planning een impact van nul betekent

  Om zijn eerste elektrische sportwagen te maken, heeft Porsche gebruikgemaakt van geïntegreerde fabrieksmodellering om een slimme faciliteit te maken die net zo groen is als de auto die door de faciliteit wordt geproduceerd.

 • Luchtfoto van een industriële Safran-fabriek

  SAFRAN

  Fabrieksprestaties verbeteren met BIM

  Met behulp van digitale fabriekstools kunnen meerdere projectteams van Safran in hetzelfde 3D-model werken om beslissingen te coördineren die worden ondersteund door betrouwbare BIM-gegevens.

Rendering van productielijn in productiefaciliteit

Digitale fabriek: een weg naar duurzaamheid

Door gebruik te maken van de digitale fabrieksoplossingen van Autodesk, kunt u uw activiteiten verbeteren en positieve bedrijfsresultaten leveren. Met geïntegreerde fabrieksmodellering kunt u uw fabrieksindeling optimaliseren om downtime te minimaliseren, de energie- en materiaalefficiëntie verhogen en de communicatie en gegevensinzichten verbeteren.

Laten we het hebben over strategie

Als marktleider wat betreft de integratie van architectuur-, engineering-, bouw-, productontwerp- en productieprocessen kan Autodesk u helpen om de mogelijkheden te ontwikkelen die u nodig hebt om uw doelen te bereiken.

Neem vandaag nog contact op om uw bedrijfsconsult in te plannen.

Hartelijk dank voor uw interesse. Uw accountteam neemt spoedig contact met u op.

Hartelijk dank voor uw interesse. Uw accountteam neemt spoedig contact met u op.