• Nederland

  We hebben u doorgestuurd naar een vergelijkbare pagina op uw lokale site, waar u de lokale prijzen en aanbiedingen kunt bekijken en online producten kunt kopen.

  Stay on our U.S. site

Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN BIM?

Betere projectcoördinatie en samenwerking met betrokkenen, efficiënte workflows, 3D-visualisaties en verbeterde projectresultaten zijn slechts enkele van de voordelen van het gebruik van BIM-processen.

Ter beschikking gesteld door BNIM

 

Wat is BIM?

Building Information Modeling (BIM) is een proces dat begint met het maken van een intelligent 3D-model voor documentbeheer, coördinatie en simulatie gedurende de volledige levenscyclus van een project (plannen, ontwerpen, bouwen, in gebruik nemen en onderhouden).

Courtesy of Perkins + Will Architects, Skansa USA

Wat kunt u met BIM?

BIM wordt gebruikt om gebouw- en infrastructuurontwerpen te maken en documenteren. Het voordeel van BIM is dat u elk detail van een gebouw terug kan vinden in het BIM-model. Dit model kunt u gebruiken voor analyse, om ontwerpopties te bekijken en om visualisaties te maken, zodat betrokkenen een beter beeld krijgen van hoe het gebouw er uiteindelijk uit komt te zien. Het model wordt vervolgens gebruikt om de ontwerpdocumentatie voor de bouw te genereren.

Hoe ziet het BIM-proces eruit?

Met het BIM-proces maakt u intelligente gegevens die gedurende de hele levenscyclus van een gebouw- of infrastructuurproject kunnen worden gebruikt.

 • PLANNEN

  Onderbouw de projectplanning door gegevens vast te leggen van de realiteit en gegevens uit de echte wereld te combineren, om zo contextmodellen te genereren van het bestaande project en de natuurlijke omgeving.

 • ONTWERPEN

  Tijdens deze fase worden conceptueel ontwerp, analyse, detaillering en documentatie uitgevoerd. De voorfase van de bouw begint door de BIM-gegevens in te zetten voor planning en logistiek.

 • BOUWEN

  Tijdens deze fase worden de BIM-specificaties gebruikt in productie. De logistieke informatie van het project wordt gedeeld met toeleveranciers en aannemers. Het voordeel van BIM is dat het zorgt voor een optimale timing en efficiëntie.

 • IN GEBRUIK NEMEN

  BIM-gegevens worden overgedragen aan de verantwoordelijken voor ingebruikname en onderhoud van het opgeleverde project. De BIM-gegevens kunnen later ook worden gebruikt voor kostenefficiënte renovaties of efficiënte deconstructie.

Waarom is BIM belangrijk?

De VN verwacht dat de wereldbevolking in 2050 zo'n 9,7 miljard mensen telt. De internationale AEC-industrie moet zich bezighouden met slimmere, efficiëntere ontwerp- en bouwmethoden, niet alleen om de mondiale vraag bij te kunnen benen, maar ook om slimmere, veerkrachtigere ruimtes in te richten.

Met BIM kunnen ontwerp- en bouwteams niet alleen efficiënter samenwerken, maar ook alle gegevens vastleggen die tijdens het proces tot stand komen, wat nuttig is voor bedrijfsvoering en onderhoud. Het aantal landen met BIM-mandaten neemt dan ook toe. Op dit moment zijn er 12 landen met BIM-mandaten en nog eens 11 landen die ermee bezig zijn.

LANDEN MET BIM-MANDATEN BEKIJKEN

Global BIM Mandates

Many countries have standards mandating that BIM is used on new building and infrastructure projects. These countries include: Brazil, Chile, Denmark, Finland, Norway, United Kingdom, South Korea, Singapore and Vietnam.

Image courtesy of [credit]

Hoe BIM in uw vakgebied wordt gebruikt

Kom meer te weten over welke voordelen BIM heeft op u uw werk en hoe het bedrijfsprocessen kan optimaliseren.

 • Neem betere ontwerpbeslissingen, verbeter de prestaties van gebouwen en werk effectiever samen gedurende de hele projectlevenscyclus.

 • Gebruik intelligente, gekoppelde workflows om de voorspelbaarheid, productiviteit en winstgevendheid te verbeteren.

 • Digitaliseer de bouwlocatie en koppel projectinformatie vanaf de ontwerp- en bouwfase tot aan de overdracht.

Free BIM Resources

Building Design Guide

Learn how BIM workflows automate the ordinary and can help you unlock new levels of creativity and innovation.

INFRASTRUCTURE BIM TIPS

Get personalized BIM-ready tips for transportation, land development, and civil structures in just two steps.