AUTODESK FUSION 360

CAD/CAM-SOFTWARE

Autodesk Fusion 360 CAD-, CAM-, CAE- en PCB-software verbindt uw gehele productontwerp- en ontwikkelingsproces op één platform. Ontdek bronnen, abonnementen en tutorials van Fusion 360.

Wat is computer-aided design- en computer-aided manufacturing-software (CAD/CAM-software)?

Computer-aided design- en computer-aided manufacturing (CAD/CAM)-software wordt gebruikt voor het ontwerpen en produceren van prototypes, voltooide producten en productiegangen van producten.

Hoe gebruik ik CAD/CAM?

CAD/CAM-toepassingen worden gebruikt om zowel een product- als programmaproductieproces te ontwerpen, met name CNC-vervaardiging (Engels). CAM-software (Engels) gebruikt de modellen en assemblages die in CAD-software zijn gemaakt, zoals Fusion 360, om machinepaden te genereren die tools voor productie aansturen om ontwerpen om te zetten in fysieke onderdelen. CAD/CAM-software wordt gebruikt voor het ontwerpen en produceren van prototypes, voltooide onderdelen en productiegangen.

Geïntegreerde CAD/CAM-software

Met Fusion 360 vervangt u uw niet-verbonden ontwerp- tot productieproces met één geïntegreerd CAD/CAM-platform. Communiceer met uw klanten, leveranciers en interne belanghebbenden om uw onderdeel de eerste keer al op tijd te laten produceren.

 • Importeer eenvoudig bestanden met een uitgebreide set gegevensomzetters voor 50 verschillende bestandstypen.
 • Bewerk bestaande functies of modelaanpassingen voor het geïmporteerde model direct met behulp van de geïntegreerde CAD-software.
 • Behoud de controle over wie toegang heeft tot het weergeven, becommentariëren en bewerken van projecten.

"Bij ons eerste project met Fusion 360 bespaarden we meer dan $ 14.000 door de cyclustijd met 9 minuten te verkorten zonder extra slijtage van tools. Dat zien we direct terug in de bedrijfsresultaten."

Daniel Colbert, Colbert Manufacturing

Beste CAD/CAM-software voor CNC-vervaardiging

Productie is veranderd. Uw tools mogen niet achterblijven. Moderniseer uw productieworkflows met de enige echt uniforme CAD/CAM-software, voor een fractie van de prijs.

VOOR ZAKELIJKE GEBRUIKERS

Voor professionele ontwerpers, ingenieurs en operators. Fusion 360 brengt ontwerp, techniek en productie samen op één softwareplatform.

Voldoen uw acties aan uw ambities voor succes?

Krijg de juiste tools om uw nieuwe mogelijkheden te bereiken. Extensies versterken de functionaliteit van Fusion 360 door geavanceerde mogelijkheden voor vervaardiging, additieve productie, generatief ontwerpen, nesten en fabricage te ontsluiten. Ontdek Fusion 360-extensies.

Gebruik CAD/CAM om concurrentievoordeel te behalen

 • Echte integratie van CAD/CAM

  Met uniforme workflows in Fusion 360 kunt u zachte bekken en armaturen ontwerpen, CAD-gegevens voorbereiden en assemblages maken. Automatische gegevensvertaling en updates van het machinepad besparen tijd. (video: 1:31 min.)

 • Koop CAD/CAM voor een fractie van de kosten

  Verruim uw budget door kostbare, afzonderlijke CAD/CAM-tools om te wisselen voor één betaalbare, geïntegreerde oplossing. (video: 1:23 min.)

 • Werk slimmer, niet harder

  Naadloze updates bieden nieuwe functionaliteit zonder uw interface te onderbreken. U behoudt hoge efficiëntiepercentages, omdat iedereen dezelfde versie van Fusion 360 gebruikt. (video: 2:44 min.)

Hoe wordt CAD/CAM gebruikt?

 • MJK Performance

  MJK Performance ontwerpt en produceert nauwkeurig CNC-gemachineerde motorfietsonderdelen van hoge kwaliteit.

 • Matsuura

  Matsuura maakt winst en verslaat de concurrentie door generatief ontwerpen toe te passen voor het automatisch creëren van aangepaste werkstukbevestigingen en deze 's nachts te printen in polymeer van grote sterkte.

 • Saunders Machine Works

  Saunders Machine Works gebruikt Fusion 360 en specialiseert in CNC-bewerking van metaal, het maken van prototypes en fabricage en advies geven over design for manufacturing.

Bronnen voor CAD/CAM

Ga aan de slag met CAD/CAM met deze tutorials, gidsen en tips.

 • Lees dit artikel voor een complete inleiding tot het toepassen van CAM-software (computer-aided manufacturing).

 • Krijg toegang tot een volledige suite CAM-programmeertools voor 3- tot 5-asvervaardiging. Vraag een demo aan van Fusion 360. Behaal uw CAM-programmeerdoelen met meer consistentie en efficiëntie.

 • Krijg toegang tot videotutorials en zelfstudiemateriaal voor 3D-modellering, CAD/CAM-ontwerp en -programmering, cloud CAM-software en productie via de Fusion 360 Learn & Support Hub.

 • Meer informatie over het gebruik van CAM-software voor CNC-vervaardiging. Verken de CNC-vervaardigingsbronnen, producten en tutorials van Autodesk.

 • Ga aan de slag met CNC-programmeren met deze tips, trucs en tutorials.

 • Fusion 360 maakt verbinding met de cloud, zodat teams kunnen samenwerken ongeacht of ze in hetzelfde kantoor zitten, thuis werken of duizenden kilometers verderop gevestigd zijn.

Welkom, klanten van ${RESELLERNAME}

Schrijf u in voor ondersteuning van reseller

Ik ga ermee akkoord dat Autodesk mijn naam en e-mailadres deelt met ${RESELLERNAME}, zodat ${RESELLERNAME} mij ondersteuning bij de installatie kan bieden en mij marketingberichten kan sturen. Ik begrijp dat de reseller deels verantwoordelijk is voor hoe mijn gegevens worden gebruikt en beheerd.

E-mailadres is vereist Het opgegeven e-mailadres is ongeldig.

${RESELLERNAME}