MAC-COMPATIBELE PROGRAMMA'S

CAD-software voor Mac

De toonaangevende CAD-software van Autodesk is beschikbaar voor Mac OS X.

Ontdek CAD voor Mac OS-software

AutoCAD 2020 voor Mac in gebruik

AutoCAD voor Mac

Onze populairste CAD-software in 2D (Engelstalig) en 3D (Engelstalig) is nu beschikbaar voor Mac. AutoCAD voor Mac biedt dezelfde functionaliteit als de Windows-versie, maar maakt gebruik van de OS X-omgeving met een vertrouwde interface. AutoCAD voor Mac helpt architecten, ingenieurs en bouwprofessionals bij het maken van 2D- en 3D-tekeningen en het versnellen van het ontwerpproces met de krachtige reeks functies en automatiseringsworkflows van AutoCAD.

Ontwerpers die Fusion 360 voor Mac gebruiken

Fusion 360 voor Mac

Fusion 360 voor Mac is gratis voor start-ups en hobbyisten en biedt uniforme CAD-, CAM- en PCB-software (Engelstalig) in een flexibel, volledig pakket dat beschikbaar is voor Mac OS en mobiele apparaten. Fusion 360 voor Mac biedt een samenwerkingsplatform om het productontwikkelingsproces te stroomlijnen van ontwerp tot productie.

Weergave van een betonafwerker met afstandsbediening gemaakt in Inventor

Inventor voor Mac

Versnel uw productontwerpworkflow met Inventor. Inventor is ideaal voor werktuigbouwkundig ontwerp (Engelstalig), productsimulatie (Engelstalig) en het maken van gereedschap en biedt een complete set professionele tools voor productontwerp en engineering. Inventor heeft geen eigen Mac-installatie, maar kan wel worden geïnstalleerd op een Macintosh-computer met een Windows-partitie met Boot Camp of Parallels.

Een man en vrouw gebruiken AutoCAD Mobile op een iPad.

Kan ik AutoCAD gebruiken op een iPad?

De mobiele AutoCAD-app is volledig compatibel met iPad Pro, zodat u DWG™-tekeningen kunt uploaden, openen, maken en bewerken. De mobiele app ondersteunt Apple Pencil ook volledig, zodat u snel een idee kunt schetsen en eenvoudig onderdelen van uw tekening kunt aanpassen.

Ontdek hoe klanten CAD-software op hun Mac gebruiken

 • Danielle Golden Irby bij een van haar recente keukenontwerpen

  STUDIO GLDN

  Ongelooflijke ruimtes maken met AutoCAD

  Met AutoCAD kan een ontwerper de passie voor zowel bouwen als interieurontwerpen vertalen naar dynamische, gepersonaliseerde projecten voor klanten.

  Afbeelding ter beschikking gesteld door Studio GLDN

 • 3D-geprinte snowboardbindingen

  ADDIT-ION

  3D-geprinte snowboardbinding met generatief ontwerp

  Een productontwerpbureau uit Barcelona gaat de uitdaging aan en maakt gebruik van generatief ontwerp in Fusion 360 om een lichtere, sterkere snowboardbindingen te creëren.

  Afbeelding ter beschikking gesteld door ADDIT-ION

 • Op maat gemaakte trappen ontworpen door Viewrail

  VIEWRAIL

  Automatisering voor de configuratie van trappen

  Viewrail, een toonaangevende fabrikant van op maat gemaakte trappen, gebruikt ontwerpautomatiseringstechnologie in Inventor om veel tijd te besparen bij het creëren van aangepaste trappen.

  Afbeelding ter beschikking gesteld door Viewrail

Ontdek AutoCAD voor Mac

 • AutoCAD voor Mac met plattegrond

  AutoCAD vs. AutoCAD voor Mac

  Meer informatie over de functies van en verschillen tussen AutoCAD voor Mac en Windows.

 • AutoCAD-sneltoetsen

  Sneltoetsen voor AutoCAD voor Mac

  Lees meer over de AutoCAD-sneltoetsen en -opdrachtregels in de gids met sneltoetsen voor AutoCAD voor Mac.

 • Titelkaart videozelfstudie voor AutoCAD voor Mac

  Hulpbronnen voor AutoCAD voor Mac

  Bekijk de handige hulpbronnen en artikelen van Autodesk om het maximale uit AutoCAD voor Mac te halen.

Probeer CAD-software voor Mac

Veelgestelde vragen over CAD-software voor Mac

AutoCAD voor Mac biedt alle populaire functionaliteiten van de Windows-versie en is opgenomen in elk AutoCAD-abonnement, maar dan met een vertrouwdere interface voor Mac-gebruikers. Bekijk een meer gedetailleerde vergelijking van de functies.

Ja, de bestandstypen van Autodesk zijn specifiek voor het programma en niet voor het besturingssysteem dat u gebruikt. Of het bestand nu met de Windows- of Mac-versie wordt gemaakt, het gebruikt dezelfde extensie en is compatibel met beide besturingssystemen.

Autodesk heeft een Mac-versie voor veel van zijn populaire softwareprogramma's en die is in veel gevallen onderdeel van uw abonnement. Bekijk een volledige lijst met Mac-software van Autodesk.

Als er een Mac-versie bestaat, ziet u meestal de optie voor het Mac-installatieprogramma (doorgaans een .dmg-extensie) wanneer u uw software van Autodesk downloadt. Voor specifieke installatie-instructies voor uw programma, gaat u naar het hulpgedeelte.

Fusion 360 voor Mac is compatibel met macOS Big Sur 11.x, Mojave 10.14 en Catalina 10.15. Fusion vereist ook een CPU met minimaal vier cores (1,7 GHz of hoger), 4 GB RAM en 3 GB opslagruimte. Bekijk de meest actuele specificaties.

Autodesk CAD-software is standaard compatibel met Windows- en Mac-besturingssystemen en sommige apps bevatten versies voor mobiele apparaten. Voor Maya is beperkte Linux-compatibiliteit beschikbaar en onofficiële ondersteuning is mogelijk met compatibiliteitsprogramma's van derden zoals Wine.

Ja, AutoCAD voor Mac is beschikbaar bij elk AutoCAD-abonnement. Vergelijk de functies en download een testversie.

AutoCAD voor Windows verschilt voornamelijk in de interface, zoals toolpaletten, ondersteuning voor meerdere vensters en typische Windows-interface-elementen, zoals het tabblad Start en het lint. Bezoek ons ondersteuningscentrum voor een overzicht van specifieke Windows-functies.

AutoCAD voor Mac is inbegrepen bij elk AutoCAD-abonnement en begint bij voor een maandabonnement en voor een jaarabonnement.

De Apple Pencil werkt moeiteloos in de mobiele AutoCAD-app, dus u kunt schetsen op uw iPad Pro direct omzetten in AutoCAD-objecten. Met de Apple Pencil kunt u in CAD-tools direct uw vrijestijltekeningen bewerken, opmerkingen toevoegen en bematingen opnemen.

Inventor heeft geen ingebouwde ondersteuning voor Mac OS X, maar kan wel worden uitgevoerd op een Windows-partitie met behulp van Boot Camp of een virtualisatieprogramma zoals Parallels. Meer informatie over het installeren van Inventor op uw Mac.

Fusion 360 is niet meer beschikbaar in de MacOS App Store, maar kan rechtstreeks worden gedownload van de Autodesk-website. Het is inbegrepen bij elk Fusion 360-abonnement. Lees ons ondersteuningsartikel voor meer informatie over de overstap van uw bestaande Fusion 360-downloads van de MacOS App Store naar uw Autodesk-account.

Fusion 360 is gratis voor persoonlijk gebruik (Engelstalig) (hobbyisten, start-ups of in aanmerking komende niet-commerciële gebruikers). Voor alle andere gebruikers is Fusion 360 beschikbaar als een maandabonnement voor  of voor een jaarabonnement en voor een 3-jarig abonnement.