DIGITALE BOUWSOFTWARE

Ontdek hoe de AEC Collection (Architecture, Engineering & Construction) van Autodesk het ontwerpen, plannen en bouwen van projecten eenvoudiger maakt.

Wat is digitale bouw?

Digitale bouw is de toepassing van gegevenstechnologie in het bouwproces om alle aspecten van een project van ontwerp tot omzet van informatie te voorzien. Building Information Modeling (BIM) is een van de krachtigste digitale tools die elke fase van de projectlevenscyclus, zoals schattingen, materialen en arbeidsbeheer, ten goede komt.

De AEC Collection voor digitale bouw gebruiken

Met de tools uit de AEC Collection kunnen bouwteams digitale CAD- en BIM-workflows gebruiken om snel van ontwerpintentie naar bouw over te gaan. Deze gegevensgestuurde benadering beperkt risico's in een vroeg stadium, voorkomt kostbare revisies en stimuleert innovatie gedurende het hele digitale bouwproces.

Gebruik BIM-gegevens om van ontwerp naar fabricage over te gaan

Ontdek hoe Miller Electric Company de AEC Collection (Architecture, Engineering & Construction) gebruikt om complexe elektrische rastersystemen te ontwerpen, modelleren en prefabriceren. Deze BIM-benadering heeft de hoeveelheid werk en verspilling aanzienlijk verminderd, terwijl de kwaliteit en de veiligheid verbeterd zijn.

Digitale bouwoplossingen voor elke projectfase

Autodesk biedt geïntegreerde digitale bouwworkflows voor de gehele levenscyclus van een project. De AEC Collection helpt bij het stroomlijnen van de manier waarop gegevens worden verzameld en gecommuniceerd met krachtige BIM-tools. De Autodesk Construction Cloud past deze modellen toe op belangrijke plannings- en bouwprocessen om de samenwerking, besluitvorming en efficiëntie te verbeteren.

Gekoppelde digitale bouwworkflows

Ontdek hoe engineering- en bouwbedrijf BAM Ireland een technologische transformatie onderging om handmatige workflows met een hoog risico volledig te elimineren. Het bedrijf combineert de kracht van de AEC Collection met de gegevensinzichten die beschikbaar zijn met BIM 360 om digitale grenzen te overwinnen en volledig te profiteren van de gekoppelde bouw.

Voordelen van digitale bouw

Stimuleer de efficiëntie in elke fase van de projectlevenscyclus en verbeter de samenwerking met digitale bouwtechnologie.

 • VERGROOT DE SAMENWERKING

  Dankzij de digitale bouwtechnologie van Autodesk is een naadloze samenwerking mogelijk tussen alle disciplines van elk bouwproject, waar dan ook: op kantoor, op locatie, thuis of onderweg.

 • VERBETER DE PRODUCTIVITEIT EN VERLAAG KOSTEN

  Geautomatiseerde productietekeningen en 3D-visualisaties zijn slechts twee van de mogelijkheden van de AEC Collection waarmee u manieren kunt vinden om arbeids- en materiaalkosten te verlagen voordat het project van start gaat.

 • VERBETER DE BOUWVEILIGHEID

  Door de locatielogistiek voorafgaand aan de bouw te visualiseren en te plannen, kunt u potentiële gevaren opsporen en aanpakken en de veiligheid van de bouw verbeteren.

 • TRANSFORMEER BOUWOVERDRACHT

  Koppel BIM-gegevens die tijdens het ontwerp en de bouw zijn gegenereerd aan facilitaire activiteiten voor naadloze bouwoverdracht.

Architecture, Engineering and Construction Collection

Digitale bouwsoftware met krachtige BIM- en CAD-workflows biedt buitengewone ondersteuning gedurende de gehele levenscyclus van een project.

Relevante software in de collectie voor digitale bouw

Met één geïntegreerde collectie voor digitale bouwsoftware kunt u elke bouwuitdaging het hoofd bieden.

Vergelijken
Meer informatie

Bronnen voor digitale bouw

 • De software van de AEC Collection en Autodesk Construction Cloud bieden robuuste gegevensanalyses en bedrijfsinformatie waarop gedigitaliseerde bouw is gebaseerd.

 • Een digitale onderzoekssite aan de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule in Aken, Duitsland (een Autodesk Technology Impact Partner) binnen een netwerk helpt bij het testen van nieuwe digitale bouwtechnologieën onder realistische omstandigheden.

 • Ontdek hoe een van de meest vooraanstaande aannemers in het Verenigd Koninkrijk de kracht van de AEC Collection en BIM 360 gebruikt om digitale BIM-gegevens te koppelen met projectteams op locatie en om zinvolle inzichten te creëren om belangrijke bedrijfsresultaten te stimuleren.

Veelgestelde vragen (FAQ's) over digitale bouw

De AEC Collection van Autodesk is ontwikkeld om de manier waarop professionals in bouwontwerp, civiele infrastructuur en de bouw werken te transformeren. De geïntegreerde toolset verbetert de workflows voor bouwontwerp, waardoor u effectiever kunt samenwerken en kwalitatief hoogwaardigere ontwerpen kunt produceren.

De AEC Collection stroomlijnt de gehele workflow van bouwprojecten. Schakel snel van de ontwerpfase over naar de bouw- of fabricagefase zonder in te leveren op kwaliteit. Automatiseer het proces van ontwerp tot detailbepaling eenvoudig voor nauwkeurige werkdetails. Maak tegelijkertijd 2D-ontwerpen en 3D-modellen en koppel conceptueel ontwerp aan nauwkeurige engineering.

De software van de AEC Collection en Autodesk Construction Cloud van Autodesk bieden robuuste gegevensanalyses en bedrijfsinformatie waarop gedigitaliseerde bouw is gebaseerd. U kunt BIM-gegevens koppelen aan workflows en projectteams om te profiteren van de voordelen van gekoppelde bouw.

De AEC Collection van Autodesk bevat BIM- en CAD-software die de gegevensuitwisseling stroomlijnt en integratie met digitale en offline workflows mogelijk maakt. Ingebouwde integraties en eenvoudige interoperabiliteit met de tools in de Autodesk Construction Cloud verbeteren de samenwerking.