Productlifecyclebeheer (PLM)

Gegevens- en procesbeheer dat zich aan uw bedrijf aanpast

Profiteer van verbonden mensen, processen en gegevens. Verhoog de ontwikkelingsflexibiliteit, verminder processen die geen toegevoegde waarde hebben en verbeter de kwaliteit met Autodesk PLM.

Stel u voor dat u herhaaldelijk 10 werkdagen van uw planning schrapt

Producenten schakelen dagelijks meerdere CAD-systemen in op het moment dat ze van concept naar levering gaan, waardoor hun proces wordt blootgesteld aan verwarring, gegevensverlies en vertragingen. Autodesk PLM biedt integraties met meerdere CAD-toepassingen waardoor teams kunnen werken in de tools die ze kennen en efficiënt kunnen samenwerken binnen uw organisatie en met leveranciers, ongeacht het bestandstype.

Lees hoe toonaangevende bedrijven PLM-software gebruiken om belemmeringen voor samenwerking op het gebied van productontwikkeling weg te nemen, processen te versnellen, de efficiëntie te verhogen en wendbaarheid te vergroten.

Laat iedereen werken via een centrale bron van gegevens

Processen stroomlijnen

Versnel de ontwikkeling door gecentraliseerde, in CAD-geïntegreerde PDM (Engels) en workflowautomatisering om meer tijd te besteden aan hoogwaardige taken.

Dynamische beslissingen stimuleren

Verbeter de samenwerking aanzienlijk, neem eerder in het proces beter doordachte beslissingen en houd kosten en materialen bij door gegevens in realtime te delen in het hele systeem.

De toeleveringsketen verbinden

Verbeter de samenwerking binnen de toeleveringsketen en de responstijd dankzij eenvoudigere zichtbaarheid en controle van bestellingen en aantekeningen en feedbacklussen in realtime.

Breng producten sneller op de markt

Pas u in realtime aan een veranderende markt aan, van concept tot productie, met meer innovatie, minder iteratiecycli en lagere kosten.

Hoe toonaangevende bedrijven hun producten sneller op de markt kunnen brengen met Autodesk PLM

Essentiële bedrijfsprocessen efficiënt beheren met PLM

Product Data Management (PDM)

Productgerelateerde gegevens en processen centraliseren. Verminder de tijd die wordt besteed aan taken met een lage waarde, verbeter de flexibiliteit van productontwikkeling en stroomlijn de samenwerking door al uw projectgegevens op één plek te brengen.

Beheer van stuklijst

Documenteer, volg en controleer alle componenten in uw product, bereid u voor op de productie en behoud de integriteit van uw gegevens gedurende de gehele levenscyclus van het product met doeltreffend stuklijstbeheer.

Wijzigingsbeheer

Dwing controle af over revisies van ontwerpen, artikelen en records tijdens de vele fasen van de productlevenscyclus. Help afdelingen om revisies voor bedrijfsbrede zichtbaarheid en traceerbaarheid efficiënt te automatiseren en te documenteren.

 

Ontwikkeling van nieuwe producten (NPI/NPD)

Configureer sjablonen voor projecten en standaardiseer phase-gate-mijlpalen en taken per productreeks, business unit of productteam. Ga sneller van concept naar productie.

 

Beheer van toeleveringsketen

Blijf 24/7 verbonden met uw wereldwijde toeleveringsketen met altijd en overal toegang tot de informatie die uw uitgebreide organisatie nodig heeft voor offertes, inkoop en leveranciersbeheer.

 

Kwaliteitsmanagement

Automatiseer kwaliteitsworkflows, houd technische wijzigingen bij en leg deze vast, en analyseer statistieken over de kwaliteit om problemen te voorkomen. Verminder gebreken en non-conformiteiten. Verbeter de productkwaliteit en betrouwbaarheid.

 

Verbind uw gegevens, mensen en processen met cloud-PLM.


Software voor productlevenscyclusbeheer waarmee u de medewerkers, processen en gegevens van uw organisatie kunt koppelen.


Op de hoogte blijven van trends op het gebied van productlevenscyclusbeheer

WEBINARS

Webinars over Product Lifecycle Management

Kom van de experts van Autodesk meer te weten over tips, trucs en beproefde methoden voor levenscyclusbeheer van producten. Bekijk onze uitgebreide bibliotheek met webinars voor productlevenscyclusbeheer voor meer informatie over hoe u de samenwerking kunt stroomlijnen, de flexibiliteit kunt vergroten en de productkwaliteit kunt verbeteren met Autodesk PLM.

 


Rapport met inzichten in de levenscyclus

Productiviteit verhogen, samenwerking vereenvoudigen

Talrijke factoren zetten fabrikanten ertoe aan nieuwe benaderingen te verkennen voor het beheren en uitvoeren van productontwikkelingsgegevens en -processen. Ontdek waarom de branche traditionele methoden achter zich laat en PLM omarmt om projecten sneller af te ronden.

 


Commentaar van CIMdata

PLM hoeft niet complex te zijn

Moderne bedrijven vereisen een strategische aanpak die hen in staat stelt om klein te beginnen en hun PLM-omgeving naar behoefte te schalen. Lees het advies van CIMdata-experts op het gebied van digitale transformatie over waarom u een verbonden oplossing voor productontwikkeling nodig hebt die met u meegroeit.

 


Snel en eenvoudig schalen dankzij Autodesk PLM

U kunt gemakkelijk aan de slag met Autodesk PLM. Bespreek met de verkoopafdeling van Autodesk hoe modulaire processen en configureerbare, kant-en-klare workflows de flexibiliteit bieden om te implementeren wat u nodig hebt en wanneer u het nodig hebt.

Veelgestelde vragen over productlevenscyclusbeheer (PLM)

Waar staat PLM voor?

PLM betekent productlevenscyclusbeheer Product Lifecycle Management biedt bedrijfsbrede samenwerking voor alle betrokkenen bij de productlifecycle: van engineering en toeleveringsketen tot kwaliteit en fabricage. Doordat iedereen vanuit een centrale bron werkt, kunt u in kortere tijd betere producten op de markt brengen.

Wat is PLM-software?

PLM-software is een oplossing die gegevens en processen beheert gedurende de gehele levenscyclus van een product, van het eerste idee tot de ontwikkeling, productie, service en beëindiging. PLM-software centraliseert en automatiseert procesworkflows en maakt een interfunctionele samenwerking voor alle belanghebbenden mogelijk. PLM-software biedt mogelijkheden zoals introductie van nieuwe producten (NPI), stuklijstbeheer, wijzigingsbeheer, leveranciersbeheer en kwaliteitsbeheer. 

 

Wat zijn de voordelen van PLM?

Het gebruik van PLM-software voor gegevens- en procesbeheer geeft fabrikanten meer flexibiliteit en veerkracht in een voortdurend veranderende wereld met steeds complexere producten, eisen van klanten, omstandigheden op de wereldmarkt en concurrentie. PLM geeft bedrijven tijd en middelen om sneller te reageren op zakelijke kansen en om uitdagingen sneller op te lossen dankzij een grotere innovatie en een grotere aanpassingsmogelijkheid.  

 

PLM maakt samenwerking in realtime binnen de organisatie en met externe belanghebbenden mogelijk, zoals leveranciers, verkopers, aannemers en klanten. PLM brengt alle belanghebbenden en afdelingen samen, zodat productontwerp, engineering, productie en kwaliteitsgegevens met elkaar verbonden blijven. Door mensen, processen en gegevens in een centraal systeem met elkaar te verbinden, helpt PLM organisaties de samenwerking te verbeteren, de productontwikkeling en de flexibiliteit van de toeleveringsketen te verbeteren, de tijd die verloren gaat aan processen die geen toegevoegde waarde hebben te verminderen, de productkwaliteit te verbeteren en producten sneller op de markt te brengen.

Waarom is productlevenscyclusbeheer belangrijk?

De meeste bedrijven werken in functionele silo's. Productinformatie kan geïsoleerd raken in afdelingen, niet-verbonden netwerkstations en individuele computers. Verschillende processen waarbij mensen betrokken zijn en informatie van meerdere functies zijn inconsistent. Productinformatie is moeilijk te vinden en is vaak verouderd. Dit leidt tot fouten, vertragingen en inefficiëntie. Levenscyclusbeheer van producten is belangrijk omdat het silo's opsplitst met gecentraliseerde gegevens- en workflowautomatisering, zodat mensen, processen en productinformatie in de gehele onderneming effectief met elkaar kunnen worden verbonden.  


Levenscyclusbeheer van producten verbetert de manier waarop bedrijven producten en services creëren, bouwen, ondersteunen en ontwikkelen. PLM vermindert het aantal fouten en helpt ervoor te zorgen dat iedereen de meest recente en nauwkeurige informatie kan gebruiken en ermee kan werken wanneer en waar deze nodig is. PLM neemt hindernissen in de samenwerking weg en verbetert de efficiëntie en veerkracht.  


PLM-software biedt ook KPI-dashboards, waarmee u minder tijd kwijt bent aan het handmatig coördineren van projecttaken, rapportage en controles. Het gebruik van PLM helpt ook de productkwaliteit te verbeteren door productprestatiegegevens eerder in de ontwikkelingscyclus beschikbaar te stellen aan technici voor een gesloten traceerbaarheid en ontwerpverbeteringen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van waarom levenscyclusbeheer van producten belangrijk is. Bedrijven van elke omvang, in verschillende branches en regio's, profiteren van PLM.   

Welke branches of sectoren gebruiken PLM?

Levenscyclusbeheer van producte wordt toegepast door afzonderlijke fabrikanten en toeleveringsketens die betrokken zijn bij de ontwikkeling van dergelijke producten en apparatuur, zoals industriële machines (Engels), consumentenproducten (Engels), bouw- en productiematerialen, automotive en transport (Engels), elektronica en medische apparatuur.  

Wat zijn de belangrijkste onderdelen of functies van PLM?

Autodesk PLM geeft u de flexibiliteit om vandaag te beginnen en morgen uit te breiden met gegevens- en procesbeheer dat zich aanpast aan uw bedrijf. Dankzij de CAD-integratie voor gegevensbeheer (Engels) blijft iedereen werken in de ontwerptools die ze kennen met invoegtoepassingen voor de meest gebruikte systemen. En met procesbeheer worden workflows voor ontwerpsamenwerking en -herziening, stuklijsten, verandering, kwaliteit, introductie van nieuwe producten, samenwerking met leveranciers en meer gestandaardiseerd.  

 

Autodesk PLM helpt u bij het standaardiseren van bedrijfsworkflows. De software is voorzien van PLM-kernapps en tientallen gespecialiseerde processen zonder extra kosten.  En in plaats van helemaal opnieuw te beginnen, bevatten deze apps kant-en-klare workflows die u op uw bedrijfsbehoeften kunt afstemmen. Implementeer de functionaliteit die u nodig hebt, wanneer u die nodig hebt. Autodesk PLM is een centrale bron van waarheid, waarin al uw gegevens en processen worden beheerd, en met de open API kan het eenvoudig worden geïntegreerd met andere bedrijfssystemen zoals ERP en CRM, zodat u nog meer kunt doen met uw gegevens.  

Wat kunt u doen met levenscyclusbeheer van producten?

Met levenscyclusbeheer van producten kunt u de vele bewegende delen van uw productlevenscyclus beheren, waaronder mogelijkheden voor:

  • Product Data Management (PDM) (Engels): Verbeter de samenwerking en het hergebruik van ontwerpen, houd revisies bij en geef de productiviteit een boost met gecentraliseerd gegevensbeheer van alle productgerelateerde informatie.
  • Stuklijst (BOM): Beheer en deel gestructureerde productstuklijsten centraal door de hele onderneming, zodat belanghebbenden in elke fase van de levenscyclus van een product werken met de meest actuele, nauwkeurige informatie.
  • Ontwikkeling van nieuwe producten: Configureer sjablonen voor projecten en standaardiseer phase-gate-mijlpalen en taken per productreeks, business unit, productteam of andere grootheid.
  • Wijzigingsbeheer: Krijg een duidelijk beeld van de details die u nodig hebt om wijzigingsverzoeken en wijzigingsopdrachten in te dienen, te volgen en goed te keuren.
  • Kwaliteitsmanagement: Automatiseer kwaliteitsworkflows, houd technische wijzigingen bij en leg deze vast, en analyseer statistieken over de kwaliteit om problemen te voorkomen.
  • Samenwerking met leveranciers: Blijf 24/7 verbonden met uw wereldwijde toeleveringsketen met altijd en overal toegang tot de informatie die uw uitgebreide organisatie nodig heeft voor offertes, inkoop en leveranciersbeheer.

Wat is het verschil tussen productgegevensbeheer (PDM) en productlevenscyclusbeheer (PLM)?

De basis van PLM is PDM (Engels), gecentraliseerd gegevensbeheer voor alle bestandstypen en informatie die aan een product is gerelateerd. PDM kan worden geïntegreerd in CAD-systemen en helpt bij het opstellen van organisatorische normen voor aanmaak-, revisie- en vrijgaveprocessen voor gegevens, en bij het handhaven van industrienormen. Tijdens de ontwerp- en engineeringsfase van de levenscyclus van een product volgt PDM revisies, vermindert het aantal fouten en verbetert het hergebruik en de samenwerking van het ontwerp.  

 

Maar hoe zit het met andere afdelingen dan technische en andere bedrijfsprocessen die productgegevens gebruiken? Dat is waar PLM om de hoek komt kijken met processen die bedrijfsbrede toegang tot gegevens en samenwerking mogelijk maken voor iedereen die betrokken is bij de productlevenscyclus, van engineering en toeleveringsketen tot kwaliteit en productie. Autodesk PLM combineert PDM- en PLM-mogelijkheden voor productgegevens en efficiëntie op het gebied van procesbeheer gedurende de gehele levenscyclus van het product.  

Hoe ondersteunt PLM productontwikkeling en innovatie?

Producenten moeten innovatiever en veerkrachtiger zijn dan ooit. Er is een constante druk om te veranderen als gevolg van interne en externe krachten zoals verwachtingen van klanten, marktomstandigheden, problemen met de toeleveringsketen en concurrentie.

 

Om hun uitdagingen het hoofd te bieden, transformeren fabrikanten digitaal de manier waarop ze werken. Ze ontwikkelen verouderde productontwikkelingsmethoden door technologische oplossingen te gebruiken die verspilling verminderen en meer tijd en middelen voor innovatie opleveren. PLM is een belangrijke technologische oplossing die digitale transformatie mogelijk maakt met mogelijkheden voor gegevens- en procesbeheer die efficiënter en effectiever zijn dan handmatige inspanningen en losgekoppelde systemen.  

 

PPLM verbindt mensen, processen en gegevens in de gehele onderneming om een samenwerkingsomgeving te creëren voor iedereen die betrokken is bij de levenscyclus van hun producten, waaronder leveranciers, partners en klanten. Hierdoor kunnen fabrikanten meer tijd besteden aan innovatieve manieren van werken, terwijl ze de ontwikkelingskosten en cyclustijd verlagen, zodat ze bronnen kunnen richten op het sneller op de markt brengen van meer concurrerende producten en meer zakelijke kansen voor groei kunnen benutten.  

Hoe kan PLM helpen bij samenwerking en communicatie tussen verschillende teams en afdelingen?

PLM biedt iedereen op het juiste moment toegang tot de juiste gegevens in een gecentraliseerd systeem dat helpt fouten te voorkomen en de productiviteit in uw gehele organisatie te verbeteren. Teams kunnen met elkaar samenwerken in verschillende afdelingen, divisies en geografische locaties. Uw organisatie kan bepalen tot welke gegevens mensen toegang hebben en kunnen bewerken op basis van hun rollen en projecten. Pas revisiecontrole toe om ervoor te zorgen dat iedereen de juiste versie voor zich heeft en verminder het risico op benedenstroomse fouten en herbewerkingen. Wijzigingsbeheer met traceerbaarheid van wijzigingsverzoeken en wijzigingsorders wordt in realtime weergegeven.

Hoe ondersteunt PLM het beheer van toeleveringsketens en samenwerking met leveranciers?

PLM houdt de informatie van de leverancier centraal toegankelijk voor alle belanghebbenden wanneer dat nodig is, waaronder de goedgekeurde leveranciers, wat zij leveren, prijzen, contactgegevens, historische audittrails en meer. Dit helpt te voorkomen dat de verkeerde leveranciers worden gebruikt die eerder kwaliteitsproblemen hebben gehad of niet voldoen aan de normen en regelgeving van de branche. Het PLM-systeem automatiseert meldingen voor leveranciersbeoordeling en volgt hun goedkeuringsstatus in realtime.

 

Samenwerking met leveranciers is eenvoudiger met PLM. In plaats van e-mails heen en weer te sturen of gedeelde schijven te gebruiken waar gegevens verouderd kunnen raken of verloren kunnen gaan, centraliseert een PLM-systeem gegevens en processen. Leveranciers hebben toegang tot tekeningen en 3D-visualisatiemodellen en kunnen naadloos deelnemen aan het RFQ-proces. En u kunt in realtime aantekeningen en feedbacklussen delen tijdens de ontwerpsamenwerking, zodat u doeltreffender en efficiënter kunt communiceren. PLM helpt de doorlooptijden van leveranciers te verkorten en verbetert de nauwkeurigheid en kwaliteit van de te leveren artikelen voor uw behoeften.

Geef meer veelgestelde vragen weer