Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

Oplossingen voor Product Lifecycle Management

Stuklijst (BOM)

Betere producten beginnen met een beter stuklijstbeheer.

Afbeelding ter beschikking gesteld door ASKA Corporation, Japan

Wat is een stuklijst (BOM)?

Een stuklijst is de lijst met artikelen waaruit een product bestaat. Een stuklijst bevat details zoals artikelnummers, hoeveelheden, onderdeelbeschrijvingen, levenscyclusstatus en andere eigenschappen. Stuklijstbeheer helpt u bij het documenteren, volgen en beoordelen van elk onderdeel van uw product, het voorbereiden van een product voor productie en meer.

Stuklijsten zijn te belangrijk om er fouten in te laten sluipen

Beheer, visualiseer en deel actuele stuklijstgegevens in realtime met uw gehele organisatie.

Uitgebreide en gestructureerde stuklijsten

Configureer en beheer gestructureerde stuklijsten en artikelen in een gecentraliseerd systeem waar geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot de informatie die ze nodig hebben, wanneer ze die nodig hebben. Zorg ervoor dat de informatie over assemblage en montage gemakkelijk te doorzoeken en te begrijpen is. Pas revisiecontrole toe om ervoor te zorgen dat iedereen naar de juiste versie verwijst en verminder het risico op benedenstroomse fouten en herbewerkingen.

Configureerbare contextspecifieke stuklijstweergaven

Definieer eenvoudig meerdere, configureerbare stuklijstweergaven, zodat mensen de contextuele productinformatie kunnen zien die het meest relevant is voor hun functie. Bied belanghebbenden in uw hele organisatie realtime productinformatie voor beter onderbouwde besluitvorming en snellere workflows. Betrek leveranciers en klanten in specifieke workflows die worden beveiligd met toegangscontrole.

Maak en deel uw technische stuklijst

In plaats van handmatig spreadsheets bij te houden, kunt u uw technische stuklijst maken in dezelfde PDM-toepassing die u gebruikt om uw ontwerpgegevens te beheren. Dit zorgt ervoor dat de stuklijst altijd up-to-date is met de nieuwste productontwerp- en ontwikkelingsgegevens. Deel uw stuklijst vervolgens met benedenstroomse functies zoals inkoop, productie, kwaliteit en dienstverlening, zodat deze werken met een volledige definitie van het product, wat kan leiden tot betere productprestaties en bedrijfsresultaten.

Stuklijstbeheer met PLM

Bestandsbeheer

Productgerelateerde bestanden en documenten worden geüpload en aan artikelen en stuklijsten toegevoegd, zodat altijd de juiste specificaties, procedures en tekeningen worden gebruikt.

Zoeken en navigeren

Vind in een handomdraai relevante productinformatie met de snelle, intuïtieve zoekfunctie en de functie 'waar gebruikt'. Bekijk precies wat er op een bepaalde datum is vervaardigd of geleverd.

Vergelijking van stuklijsten

Voer eenvoudig stuklijstvergelijkingen uit van verschillende revisies en configuraties. Identificeer snel wat er is veranderd bij het uitbrengen van een nieuwe productversie. Analyseer eerdere productiteraties voor nalevingsmaatregelen.

Webinar: Stuklijstbeheer verbeteren met PLM

Tijdens dit webinar leert u hoe u PLM kunt gebruiken om actuele stuklijsten in uw organisatie te configureren, te beheren en te delen; hoe u verschillende stuklijsten interactief kunt vergelijken met visuele rode lijnen om veranderingen te zien; hoe u leveranciers en klanten op kunt nemen in specifieke samenwerkilngsworkflows; hoe u leverancierskwalificaties en goedgekeurde leveranciersonderdelen (AML/AVL) kunt beheren; hoe u uw tekeningen voor productie vrij kunt geven met metadata; en meer.

Ontdek PLM

Ontdek meer voordelen van Product Lifecycle Management door een PLM-bedrijfsevaluatie uit te voeren.

Ga aan de slag met Product Lifecycle Management

Hartelijk dank voor uw interesse. 

Vul het formulier in om met een productexpert te praten over hoe u aan de slag kunt gaan met Product Lifecycle Management.