Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

Oplossingen voor Product Lifecycle Management

Kwaliteitsmanagement

Verbeter de productveiligheid, betrouwbaarheid en compliance.

Wat is kwaliteitsmanagement?

Kwaliteitsmanagement is een reeks processen die u helpen te anticiperen op potentiële productkwaliteitsproblemen, deze te controleren en erop te reageren. Processen zoals storingsrapporten, non-conformiteit en corrigerende/preventieve maatregelen zorgen voor efficiëntie en traceerbaarheid. Kwaliteit en engineering hebben een gesloten veranderingsproces om productontwerpen te verbeteren.

Kwaliteitsbeheer in gesloten lus

Verbeter kwaliteitsprocessen gedurende uw productontwikkelingscyclus en in de toeleveringsketen.

Gesloten, gekoppelde kwaliteitsprocessen van retour tot wijzigingsorder

Voorkom en reageer snel op problemen met productontwerp en leveranciers. Krijg een compleet overzicht van uw kwaliteitsgegevens en kritieke processen, van non-conformiteit tot autorisaties voor retourgoederen (RMA), corrigerende en preventieve maatregelen (CAPA), storingsmodus en effectanalyse (FMEA), leverancierskwaliteitsrapport (SCAR) en technische veranderingen.

Configureerbare workflows voor procesmanagement

Workflows voor kwaliteitsmanagementprocessen worden geleverd met PLM die u eenvoudig kunt configureren om aan de behoeften van uw organisatie te voldoen, waaronder:

  • Rapportage, analyse en dispositie van incidenten met afwijkingen
  • RMA-retourverzoeken, goedkeuring en reparatie
  • CAPA-nalevingsvereisten
  • Wijzigingsverzoeken en wijzigingsorders

Hulp bij naleving en traceerbaarheid

Lopende of voltooide processen met betrekking tot verandering, kwaliteit of een andere discipline zijn volledig traceerbaar. Als u zich in een sterk gereguleerde branche bevindt, kunnen nalevingscontroles worden gekoppeld aan ISO-documenten voor optimale traceerbaarheid. Tijdens de workflows van het kwaliteitsproces wordt er naar het betreffende productartikel verwezen om de verbinding te behouden.

  • Bij wijzigingen wordt vermeld wie ze heeft gemaakt en wanneer, en eventuele aanpassingen
  • Details omvatten wie zich heeft afgemeld voor elke fase en wanneer
  • Er is slechts één gegevensbron nodig om te voldoen aan audit- en nalevingsvereisten

Verbeter de kwaliteit van uw producten met PLM

Verzamel en analyseer kwaliteitsgegevens

Werkruimten voor kwaliteitsbeheer bieden u een centrale locatie voor kwaliteitsgegevens en ingebouwde rapportagekaarten en grafieken om u te helpen kwaliteitstrends te beoordelen en storingen te voorkomen voordat ze zich voordoen.

Geautomatiseerde kwaliteitsgerelateerde taken

Geautomatiseerde kwaliteitsworkflows sturen taken, herinneringen en escalaties naar toegewezen teamleden voor openstaand werk dat moet worden voltooid.

Beperk kwaliteitsproblemen

Deel informatie over productprestaties en kwaliteit met ingenieurs in een gecentraliseerd systeem om ontwerpen te verbeteren, problemen met leveranciers te identificeren en correcties aan te brengen.

Webinar: Wijzigingsbeheer verbeteren met PLM

In dit webinar leert u hoe Product Lifecycle Management (PLM) u kan helpen controle te krijgen over veranderingen en de kwaliteit van uw producten te verbeteren, met mogelijkheden zoals gesloten, gekoppelde kwaliteitsprocessen van non-conformiteit tot retourzendingen, ECR's en ECO's; configureerbare workflows om wijzigingen in productontwerpen bij te houden en vast te leggen wanneer ze zich voordoen; ingebouwde rapportage om trends in kwaliteitsstatistieken te analyseren, zodat storingen worden voorkomen voordat ze zich voordoen; en meer.

Ontdek PLM

Ontdek meer voordelen van Product Lifecycle Management door een PLM-bedrijfsevaluatie uit te voeren.

Ga aan de slag met Product Lifecycle Management

Hartelijk dank voor uw interesse. 

Vul het formulier in om met een productexpert te praten over hoe u aan de slag kunt gaan met Product Lifecycle Management.