Software voor raytracing-rendering

Bekijk hoe u met de raytracingsoftware van Autodesk eenvoudiger en sneller complexe scènes en fotorealistische personages kunt renderen.

Afbeelding ter beschikking gesteld door Marco Di Lucca

Wat is raytracing?

Raytracing is een renderingtechniek die zorgt voor een realistische lichtsimulatie zoals reflecties, doorschijnendheid en schaduwen. Dit maakt 3D-computergraphics en visuele effecten in film (Engels), tv en games nog realistischer.

Afbeelding ter beschikking gesteld door Tsubasa Nakai

De Media & Entertainment Collection voor raytracing gebruiken

Raytracing is een renderingtechniek die het eenvoudiger en efficiënter maakt om gedetailleerd licht te modelleren en zo realistischere gameomgevingen en visuele effecten te creëren. Raytracing is inbegrepen bij meerdere producten van de Media & Entertainment Collection en zorgt voor efficiënte en hoogwaardige rendering, zelfs bij complexe scènes.

Afbeelding ter beschikking gesteld door Lee Griggs

Raytracing met Arnold

De Arnold-renderer, inbegrepen in de M&E Collection en de standaard renderer voor zowel 3ds Max en Maya, is ontworpen om aan de vereisten van animatiefilms en visuele effecten te voldoen. Arnold levert verbeterde interactiviteits- en prestatieniveaus, een eenvoudige en intuïtieve UI en de efficiëntie van batchrendering.

Afbeelding ter beschikking gesteld door Yuriy Dulich

Hoe wordt raytracingsoftware gebruikt?

 • Fotorealistische CG-personages creëren

  Het overbrengen van een afbeelding uit de fantasie naar een scherm is misschien wel het moeilijkste van het werk voor een digitale artiest. Artiest Aviral Agarwal vertelt over zijn raytracing-technieken voor het creëren van realistische portretten.

  Afbeelding ter beschikking gesteld door Aviral Agarwal

 • Een dystopische onderwaterwereld creëren

  Het team achter de bekroonde korte animatie The Beauty legt het proces uit voor het creëren van een overtuigende onderwaterwereld waarin plastic afval is geïntegreerd.

  Afbeelding ter beschikking gesteld door het team van The Beauty

 • Computergegenereerde kunst met een missie

  Het medische-illustratieteam van de CDC (Centers for Disease Control and Prevention) levert voor de volksgezondheid een reeks visuele communicaties die microscopische entiteiten tot leven wekken.

  Afbeelding ter beschikking gesteld door CDC

Relevante software in de collectie voor raytracing-rendering

The Media & Entertainment Collection biedt robuuste functionaliteiten voor raytracing, recursive raytracing en batchrendering.

Vergelijken
Meer informatie

Veelgestelde vragen over raytracing (FAQ's)

Raytracing legt het effect van licht vast en past dit toe op computergegenereerde afbeeldingen om fotorealistische beelden te creëren. Raytracing wordt gebruikt bij het maken van videogames, visuele effecten en animaties.

Elk Media & Entertainment Collection-abonnement omvat Arnold, de geavanceerde Monte Carlo-raytracing-renderer. De collectie omvat vijf Arnold-licenties voor de beste batchrenderingprestaties.

Omdat de Media & Entertainment Collection Arnold-software omvat, kunt u hoogwaardige beelden renderen in uw tool naar keuze. Arnold integreert naadloos met Maya, Houdini, Cinema 4D, 3ds Max en Katana, zodat u eenvoudig raytracingmogelijkheden aan uw workflow kunt toevoegen.