Software voor bouwconstructie

Ontdek hoe de software voor constructiedetails en -fabricage in de AEC Collection van Autodesk het bouwtechnische proces van ontwerp tot fabricage voor prefab, betonstaal en constructiestaal ondersteunt.

Wat is bouwconstructie?

Bouwconstructie is het ontwerp, de uitwerking en het maken van onderdelen, assemblages, bouwsystemen of structuren van staal, beton of andere materialen. Prefabricage helpt verspilling te verminderen en de installatie en constructie te versnellen.

Wat is fabricage van constructiestaal?

Fabricage van constructiestaal is het proces van het buigen, snijden en assembleren van constructiestaal om onderdelen, machines of structuren te creëren. Producenten van constructiestaal gebruiken machines om een stalen onderdeel te bouwen dat geschikt is voor de structurele montage.

Verschillende soorten fabricage

 • BEST PRACTICES VOOR CONSTRUCTIESTAAL

  Bekijk hoe de toonaangevende fabrikant van staalconstructies in Canada de uitwerkingssoftware Advance Steel van Autodesk gebruikt om de productiviteit en efficiëntie in verschillende workflows te verbeteren.

 • PRECAST BOUWEN

  Ontdek hoe een betonfabriek in Nederland Revit-software gebruikt om de workflow van model tot productie te automatiseren, waardoor deze efficiënter wordt en samenwerking mogelijk is met partners en klanten.

 • WAPENINGSMODELLERING

  Bekijk een praktijkgericht lab om onder andere te leren hoe u wapening kunt modelleren en aanpassen met Revit-software, hoe u het beste hulpmiddel voor uw taken kunt selecteren en hoe u fabricagegegevens kunt extraheren.

Workflow voor bouwkundige fabricage

Met een gekoppelde en geavanceerde workflow verbetert u alle bouwfasen. Bekijk deze instructiedemo met praktische ondersteuning bij het werken met Revit en BIM 360.

Voordelen van software voor bouwconstructies

Met de Autodesk AEC Collection van Autodesk verbetert u alle fasen van de bouw.

 • EFFICIËNT COÖRDINEREN

  Door een realtime-informatiestroom is er een betere coördinatie van ontwerp, uitwerking, bouw en werkzaamheden op locatie.

 • RISICO'S BEPERKEN

  Met het ontwerpmodel voor fabricage kunt u problemen vóór de productie identificeren, waardoor discrepanties en de noodzaak van rework worden verminderd en de kosten worden verlaagd.

 • PROCESSEN STROOMLIJNEN

  Stroomlijn uw proces en genereer complexe structuren in minder stappen. Door verbindingsontwerp, uitwerking en inschatting te integreren kunnen producenten hun workflows beter optimaliseren en automatiseren.

 • FABRICAGE VERBETEREN

  Maak eenvoudig op modellen gebaseerde werkplaatsproducten om fabricage en installatie te stroomlijnen.

Architecture, Engineering & Construction Collection

Eén collectie is voldoende. Plan, ontwerp en detailleer in 3D en beheer alle aspecten van de bouwconstructie. Beheer workflows, automatiseer tekeningen en rapporten en versnel het ontwerpen van de bouwconstructie.

Relevante software in de collectie voor bouwkundige fabricage en ontwerp

Ontwerp, begroot en bouw betere producten en gebouwen met de AEC Collection.

Vergelijken
Meer informatie

Bronnen over bouwkundige fabricage en ontwerp

 • Herwerk hoeft geen deel uit te maken van het fabricageproces. Ontdek hoe BIM staalfabrikanten helpt verspilling te verminderen en fouten te beperken.

 • Technologie zoals de AEC Collection verstoort de wijze waarop prefabricage tot stand komt. Ontdek hoe u kunt profiteren van de beste ontwerpmogelijkheden voor fabrikanten en assemblagebedrijven.

 • Ontdek hoe geprefabriceerde onderdelen van constructiestaal worden ontworpen met BIM en ontdek hoe het ontwerpmodel kan worden omgezet in een uitgewerkt model dat klaar is voor fabricage.

Veelgestelde vragen over bouwkundige fabricage (FAQ's)

De AEC Collection van Autodesk bevat Revit-software waarmee u gemakkelijk kunt refereren aan 2D-tekeningen om sneller een 3D-model te maken.

De AEC Collection bevat geïntegreerde BIM- en CAD-tools waarmee de bouwkundige fabricageproductiviteit verbetert door het proces van ontwerp, controle, uitwerking, fabricage en installatie te optimaliseren.

Met de software in de AEC Collection wordt een naadloze koppeling tussen ontwerp en uitwerking gelegd en worden de modelcoördinatie verbeterd, fouten geminimaliseerd en de uitwerking en fabricage versneld.

De AEC Collection van Autodesk ondersteunt fabricage met staal, geprefabriceerd beton en wapeningsstaven.