• Nederland

    We hebben u doorgestuurd naar een vergelijkbare pagina op uw lokale site, waar u de lokale prijzen en aanbiedingen kunt bekijken en online producten kunt kopen.

    Stay on our U.S. site

Keyboard ALT + g to toggle grid overlay

TECHNISCH TEKENEN

Technisch tekenen is de handeling en discipline van het samenstellen van tekeningen die visueel communiceren hoe iets werkt of is gebouwd. Het schetsproces wordt sterk versneld door het gebruik van CAD-software. Maak technische tekeningen met AutoCAD®, onze populairste CAD-software.

Types technische tekeningen

WERKTUIGBOUWKUNDIGE TEKENING

Een werktuigbouwkundige tekening is een type technische tekening dat wordt gebruikt om de eisen voor technische producten/onderdelen te bepalen. Het doel van een werktuigbouwkundige tekening is om duidelijk en nauwkeurig alle geometrische eigenschappen van een product/onderdeel vast te leggen zodat een producent of werktuigbouwkundige het vereiste item kan produceren.

ELEKTRISCH SCHEMA

Een elektrische tekening is een type technische tekening dat wordt gebruikt om de eisen voor technische producten/onderdelen te bepalen. Het doel van een elektrische tekening is om duidelijk en nauwkeurig alle geometrische eigenschappen van een product/onderdeel vast te leggen zodat een producent of werktuigbouwkundige het vereiste item kan produceren.

BOUWKUNDIGE TEKENING

Een bouwkundige tekening (Engelstalig) is een technische tekening van een gebouw (of bouwproject). Bouwkundige tekeningen worden gebruikt om een ontwerpidee in een samenhangend voorstel te ontwikkelen, om ideeën en concepten te communiceren, om klanten van de voordelen van een ontwerp te overtuigen, om te zorgen dat een bouwaannemer het kan bouwen of om een bestaand gebouw vast te leggen.

Technische tekensoftware

Records breken met Autodesk-ontwerpsoftware

De accubarrière doorbreken met Autodesk

AutodCAD Mechanical + Inventor + Fusion 360

Bouwers van elektrische motoren waren sneller dan de benzinegedreven concurrentie met een supermotor met een generatief ontwerp en 3D-geprinte prototypes.

Lees het verhaal (Engelstalig)

ok

De Amerikaanse marine helpen innoveren met Autodesk elektrische tekensoftware

Inventor Professional + AutoCAD Electrical + Revit + Vault

Federal Equipment Company ontwerpt zeer innovatieve liften voor de Amerikaanse marine met behulp van Autodesk-software inclusief AutoCAD Electrical.

ok

Gratis technische tekensoftware voor studenten en docenten

We zijn trots studenten, docenten en academische instellingen te mogen steunen met gratis technische tekensoftware en toegang tot gelicenseerde Autodesk-softwarepakketten en dat we doorlopende probleemoplossing en ondersteuning bieden met onze educatieve bronnen.

Gratis technische tekensoftware voor non-profits

Bent u een non-profit-organisatie of ondernemer die door middel van ontwerpen een positieve impact wil maken?

Met ons Technology Impact-programma, komt u mogelijk in aanmerking voor gratis technische tekenhulpmiddelen en werkuigbouwkundige software.