Software voor topografische landmeting

De software van Autodesk voor infrastructuurontwerp vereenvoudigt de identificatie en mapping van terreinkenmerken van een projectgebied.

Wat zijn topografische landmetingen?

Met topografische landmetingen worden de hoogte, diepte, grootte en locatie van door de mens aangebrachte of natuurlijke kenmerken van een locatie, evenals eventuele hoogteverschillen, gemeten en in kaart gebracht. Deze metingen worden gebruikt in combinatie met grensmetingen om een nauwkeurig model van de bestaande omstandigheden van het project te creëren.

Hoe worden landmetingen gebruikt in ontwerp en bouw?

Topografische landmetingen zijn een belangrijke component voor wegen, bruggen, huisvesting, gebouwen en andere bouwprojecten. Door de oppervlaktekenmerken en het terrein in kaart te brengen met een topografische landmeting kunnen architecten, ingenieurs en bouwers begrijpen hoe de locatie het ontwerp en de bouw beïnvloedt. Het stelt hen in staat betere planningsbeslissingen te nemen voordat de eerste spade in de grond wordt gestoken.

AEC Collection gebruiken voor topografische onderzoeken

Met de AEC Collection (Architecture, Engineering and Construction Collection) vereenvoudigt u het in kaart brengen van topografische onderzoeken om nauwkeurigere modellen te genereren voor bestaande bouwsituaties die kunnen worden geïntegreerd met intelligente, op 3D-modellen gebaseerde ontwerpworkflows om de efficiëntie en ontwerpkwaliteit te verbeteren.

Workflow voor topografische onderzoeksfase

Onderzoeksprojecten verlopen in georganiseerde fasen. Voor een effectieve projectworkflow moeten gegevens worden verzameld, beheerd en naar de juiste teams worden gedistribueerd. Met de AEC Collection van Autodesk kunt u de topografische onderzoeksfase stroomlijnen en deze effectief integreren in de projectworkflow.

Voordelen van software voor topografische onderzoek

De AEC Collection van Autodesk bevat tools die efficiëntere topografische onderzoeksworkflows mogelijk maken en contextmodellen up-to-date houden tussen veld en kantoor.

 • PROCESSEN VOOR VELDLAY-OUT UPGRADEN

  Breng uniforme stuurpunten op modellen en locatie-elementen aan en pas vervolgens modelnauwkeurigheid toe op het veld voor nauwkeurigere lay-outprocessen. Verbeterde lay-out van velden verbetert het hele bouwplanningsproces.

 • ONDERZOEK VAN BOUWTERREIN STROOMLIJNEN

  De op modellen gebaseerde ontwerpbenadering van Autodesk in topografische onderzoekssoftware levert nauwkeurige gegevens die snel worden verwerkt voor een geautomatiseerd productieontwerp. Door uw onderzoek van bouwterreinen te stroomlijnen verkort u de tijdlijn van uw gehele project.

 • WORKFLOWS VERBETEREN

  Digitale kartering biedt een geïntegreerd kader voor het verzamelen, beheren, visualiseren en analyseren van veldgegevens. U kunt makkelijk gegevens met andere leveranciers of besluitvormers delen voor een betere workflow.

 • ÉÉN COLLECTIE IS VOLDOENDE

  Met de AEC Collection kunt u aan al uw onderzoeksbehoeften voldoen, van infrastructuurprojecten tot industriële, commerciële, residentiële en recreatieve bouw.

Architecture, Engineering and Construction Collection

Ontdek hoe de robuuste en schaalbare AEC Collection van Autodesk de workflow voor het topografisch in kaart brengen stroomlijnt en voor meer efficiëntie zorgt bij ontwerpprojecten.

Relevante software in de collectie voor topografische landmetingen

Een essentiële collectie landmeetsoftware kan u helpen de productiviteit en nauwkeurigheid van topografische landmeetkundige werkzaamheden te verhogen.

Vergelijken
Meer informatie

Bronnen voor topografische landmetingen

 • Bekijk hoe u een effectieve topografische onderzoeksworkflow kunt instellen en beheren door gegevens van InfraWorks naar Civil 3D te migreren.

 • Informatie over hoe u basisonderzoekgegevens kunt gebruiken om modellen te maken, deze modellen kunt bijwerken met nieuwe topografische onderzoekgegevens, modellen kunt samenvoegen en een effectieve structuur voor bestandsbeheer kunt creëren.

 • Maak het onderzoeken van complexe locaties met strakke tijdslijnen minder moeilijk. Ontdek hoe één bouwkundig bedrijf met succes een botanische tuin van 50 hectare heeft geïnspecteerd en in kaart heeft gebracht met behulp van AutoCAD Civil 3D van Autodesk.

Veelgestelde vragen over topografische onderzoeken (FAQ's)

AEC Collection van Autodesk is ideaal voor landmeters, civiele ingenieurs en constructieprofessionals die de snelheid en nauwkeurigheid van landmetingen willen verhogen en in elke workflow efficiënter willen werken.

AEC Collection biedt de software waarmee u gelijktijdig met de gegevensverzameling de veldgegevens kunt verwerken, zodat automatisch kaarten kunnen worden gemaakt die klaar zijn voor productie. Het maken van modellen verloopt naadloos en modelupdates worden automatisch gegenereerd wanneer nieuwe gegevens worden vastgelegd. Met deze vooruitgang wordt van begin tot eind van het project tijd bespaard.

Efficiëntie vormt de basis van de AEC Collection-database, waarin meer hulpprogramma's voor topografisch onderzoek beschikbaar zijn. De onderzoeksdatabase bevat alle stuurpunten, bekende richtingen, observatiemetingen, meetlijndefinities, cijfers en standaardafwijkingen die tijdens het onderzoek zijn verzameld. Onderzoeksgegevens kunnen handmatig of automatisch in een tekening worden ingevoegd wanneer de onderzoeksdatabase wordt bijgewerkt of wanneer gegevens in de onderzoeksdatabase worden geïmporteerd. Gegevens kunnen ook tussen tekeningen worden gekoppeld.

AEC Collection is een pakket van producten waarmee aan al uw onderzoeksbehoeften wordt voldaan, van wegen en infrastructuurprojecten tot industriële, residentiële en recreatieve bouw. De collectie ondersteunt ALTA/ACSM-onderzoeken, grensmetingen, constructiegegevens, locatieonderzoeken, onderzoeken naar terreinontsluiting, verkavelingsonderzoeken en topografische onderzoeken.