Software voor virtueel ontwerp en virtuele constructie

Leer hoe VDC-technologie via de Autodesk® AEC Collection u helpt de samenwerking te vergroten, de kosten te beheersen en de kwaliteit van uw bouwprojecten te verbeteren.

Wat is VDC-technologie?

Virtueel ontwerp en virtuele bouw (Virtual Design and Construction, VDC) is een type technologie waarmee u digitale modellen maakt van gebouwen en projectlocaties. Architecten, ingenieurs en aannemers gebruiken VDC-modellen om bouwontwerpen, processen, schema's, budgetten en meer te visualiseren en te plannen. Met de VDC-technologie kunnen bedrijven bouwplannen van begin tot eind analyseren voordat de eerste spade in de grond wordt gestoken.

Wat is het verschil tussen VDC en BIM?

VDC- en Building Information Modeling (BIM)-technologie zijn gerelateerd, maar verschillen wat betreft doel. BIM-technologie creëert een digitale weergave van een fysiek gebouw. VDC-technologie maakt gebruik van 3D BIM-modellen en andere informatie om alle aspecten van een bouwproject digitaal te ontwerpen: van kostenraming tot planning en risicobeheer.

Afbeelding ter beschikking gesteld door KlingStubbins

De AEC Collection voor VDC gebruiken

De AEC Collection van Autodesk is een geïntegreerde set BIM-tools waarmee u snel en efficiënt een bouwontwerp, civiele infrastructuur en constructiesimulaties kunt maken. De collectie ondersteunt alle fasen van de levenscyclus van een gebouw met ontwerptechnologieën die het verloop van conceptueel ontwerp tot aan de bouw omvatten.

VDC-workflow voor de bouw

Het risico op menselijke fouten is inherent aan constructieworkflows. Met de VDC-technologie kunt u een project virtueel bouwen en dan de voortgang van de bouw volgen, processen optimaliseren, verspilling minimaliseren en installaties valideren. De workflow wordt efficiënter, de kwaliteit verbetert en het risico wordt verminderd.

Voordelen van virtueel ontwerp en virtuele bouw

Bespaar geld, vergroot de samenwerking en verbeter de kwaliteit en veiligheid van uw bouwprojecten.

 • TIJD EN GELD BESPAREN

  Wanneer de VDC-technologie correct wordt toegepast, bespaart u tijd en geld, van het leveren van een nauwkeurigere analyse van de kosten vóór de bouw tot geoptimaliseerde uitwerking voor nauwkeurigere offertes en kostenramingen.

 • VERGROOT DE SAMENWERKING

  VDC-technologie stelt meerdere multidisciplinaire partijen in staat samen te werken in een virtuele omgeving, zodat iedereen over de meest actuele ontwerpinformatie beschikt en de offsite coördinatie wordt verbeterd.

 • KWALITEIT VERBETEREN

  Visualisatie voorafgaand aan de bouw helpt bij het toewijzen van voldoende middelen aan belangrijke bouwaspecten. Door elke bouwfase te modelleren worden fouten in het veld voorkomen en worden de resultaten verder verbeterd.

 • GEZONDHEID EN DE VEILIGHEID VERBETEREN

  Met de VDC-technologie kunnen belanghebbenden veiligheidsproblemen identificeren en beoordelen voordat de bouw begint om zo de risico's te verminderen die leiden tot incidenten op locatie en de sociale en milieueffecten te minimaliseren.

Architecture, Engineering and Construction Collection

Met de AEC Collection kunnen VDC-teams gebouwen virtueel plannen, ontwerpen, bouwen en beheren met behulp van geïntegreerde CAD- en BIM-tools. Zo kunt u de risico's al vroeg in het proces verminderen door ontwerpen te optimaliseren voor bouwkundige uitvoerbaarheid, hoeveelheden op betrouwbare manier meten om de bouwkosten te schatten en modellen coördineren om dure terreincoördinatiekwesties te verminderen.

Relevante software in de collectie voor VCD

Gebruik de krachtige BIM- en CAD-workflows om met vertrouwen te ontwerpen en te bouwen.

Vergelijken
Meer informatie

Hulpbronnen voor virtueel ontwerp en virtuele bouw

 • BIM-/VDC-coördinators beschrijven hun loopbaantrajecten, gangbare taken en verantwoordelijkheden en de best practices die zij voor het werk aanbevelen.

 • Kom te weten hoe een VDC-manager de implementatie van drones op grootschalige projecten toepast. Kom meer te weten over onder andere trends en regelgeving in UAV-gebruik, hoe u de implementatie kunt uitbesteden en de output van drones kunt voorbereiden, leveren en analyseren.

 • Ontvang een overzicht voor uitvoerenden van de functies en voordelen van VDC- en BIM-technologie en hoe deze van toepassing zijn op bouwprojecten.

 • Ontdek hoe een bouwbedrijf BIM 360 Document Management-technologie heeft geïntegreerd in het VDC-proces voor beter informatiebeheer.

Veelgestelde vragen over VDC (FAQ's)

De AEC Collection ondersteunt zowel 4D als 5D BIM. Dit helpt u bij het stroomlijnen van bouwplanningen en het maken van een nauwkeurigere kostenraming en planning.

Met de AEC Collection hebben VDC-coördinatoren een uitgebreide set BIM- en CAD-tools ter beschikking om de gehele workflow van een bouwproject te stroomlijnen. Versnel het ontwerpproces, automatiseer taken, verbeter de samenwerking en optimaliseer beheertaken van ontwerp tot voltooiing.

De Autodesk AEC Collection bevat software waarmee zowel geavanceerde analyses van complete projecten als modellering worden ondersteund. U kunt eenvoudig 3D-modellen van 2D-concepten maken en de gegevens in het model bijwerken terwijl er wijzigingen worden aangebracht. Analyseer projectdetails met behulp van simulatie, coördineer modellen met projecthoeveelheden en -planningen en meet en analyseer vervolgens tijd en kosten.

De AEC Collection bevat 3ds Max en Revit. Dit zijn verbeterde visualisatietools waarmee u 3D BIM-modellen kunt omzetten in aansprekende ruimtelijke ervaringen.