ACCOUNTBEHEER VOOR BEHEERDERS

Een licentie aanvragen voor thuisgebruik


Als u producten met toegang voor meerdere gebruikers hebt, kunt u een licentie voor thuisgebruik aanvragen voor uw software. Als u thuisgebruik wilt inschakelen, vraagt u een licentie aan of leent u er een van de server. Alleen beheerders met accounts die hiervoor in aanmerking komen, kunnen licenties aanvragen.


U kunt slechts één licentie voor thuisgebruik aanvragen per abonnement, ongeacht het aantal mensen dat het abonnement deelt. Thuisgebruik is onderhevig aan bepaalde algemene voorwaarden. Het is niet beschikbaar voor alle producten en locaties. Raadpleeg de Algemene voorwaarden voor thuisgebruik (Engelstalig) en Producten die in aanmerking komen voor thuisgebruik voor meer informatie.

 

Als u een licentie voor thuisgebruik wilt aanvragen, gaat u naar Neem contact op met ondersteuning en vult u het formulier in om een geval aan te maken. Hoewel sommige velden van het formulier optioneel zijn, moet de volgende informatie altijd worden opgegeven:

  • Productnaam en -versie
  • Besturingssysteem
  • Contractnummer abonnement
  • Serienummer, als u er één hebt
  • Uw rol of de rol van de persoon namens wie dit verzoek wordt gedaan, bijvoorbeeld contractmanager of primaire beheerder.

Een verlopen licentie voor thuisgebruik opnieuw activeren

Als uw licentie is verlopen, meldt u zich aan en klikt u hierboven op Aan de slag om een nieuwe licentie voor thuisgebruik aan te vragen. Als u onlangs uw contract hebt verlengd, kan het enige tijd duren (maximaal 24 uur) voordat het verzoek is verwerkt.

Wanneer u een nieuwe licentie voor thuisgebruik aanvraagt, wordt deze voor een nieuwe termijn verlengd. Het serienummer blijft hetzelfde, maar u moet het product wel opnieuw activeren op uw thuiscomputer.

  1. Zoek en verwijder het .data-bestand en het back-upbestand.
OS Locatie Opmerkingen
Windows Vista/
Windows 7/
Windows 8 en 8.1/
Windows 10
C:\ProgramData\FLEXnet\adskflex_00691b00_tsf.data
C:\ProgramData\FLEXnet\adskflex_00691b00_tsf.data_backup.001
Deze Windows-bestanden zijn verborgen bestanden. Om ze te zien, moet u mogelijk de optie Verborgen bestanden weergeven inschakelen in het venster Mapopties.
Het uitvoeren van het proces LMU.exe kan adskflex-gegevensdossiers sluiten en verwijdering verhinderen. U kunt Windows Taakbeheer gebruiken om te controleren of het proces LMU.exe wordt uitgevoerd. Als het proces wordt uitgevoerd, moet u het beëindigen.
Windows XP C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\FLEXnet\adskflex_00691b00_tsf.data
C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\FLEXnet\adskflex_00691b00_tsf.data_backup.001
Mac /Library/Preferences/FLEXnet Publisher/FLEXnet/adskflex_00691b00_tsf.data
/Library/Preferences/FLEXnet Publisher/FLEXnet/adskflex_00691b00_tsf.data_backup.001
Deze Mac-bestanden zijn verborgen bestanden. Als u ze wilt zien, kunt u de map FLEXnet openen. In het menu Zoeken > Ga naar map, geeft u dit pad op in het vak Ga naar map en klik op Ga:
/Library/Preferences/FLEXnet Publisher/FLEXnet/FLEXnet/
Wanneer u het bestand .data verwijdert, worden de bestaande activeringen voor alle 2010-producten en latere Autodesk-producten verwijderd, die opnieuw moeten worden geactiveerd. Producten van andere bedrijven, zoals Adobe, kunnen dezelfde licentietechnologie gebruiken en kunnen vergelijkbare bestanden op dezelfde locatie hebben. Verwijder dus geen andere, niet-Autodesk-bestanden.
  1. Start het product.
  2. Volg het standaard activeringsproces om het product opnieuw te activeren voor een nieuwe periode.

Hulp nodig? Vraag het aan de Autodesk-assistent!

De assistent kan je helpen om antwoorden te krijgen of contact op te nemen met een medewerker.


Welk ondersteuningsniveau hebt u?

De verschillende abonnementen bieden verschillende categorieën ondersteuning. Kom erachter wat het ondersteuningsniveau voor uw abonnement is.

Ondersteuningsniveaus bekijken