BEHEER

Autorisatie voor gebruikerslicenties


Hier volgen een paar veelgestelde vragen over de overstap van Autodesk naar licenties voor benoemde gebruikers en door Autodesk gehoste licenties. Voor meer informatie over gegevensbeveiliging en privacy raadpleegt u Gegevensbeveiliging van gebruikerslicenties.

Gebruikersverificatie en autorisatie (Veelgestelde vragen)

Hoe kan ik mijn software autoriseren?

Benoemde gebruikers melden zich aan met hun Autodesk-ID of bedrijfs-ID (als eenmalige aanmelding is ingeschakeld) om hun identiteit te verifiëren en hun softwaregebruik te autoriseren.

Heb ik een internetverbinding nodig als ik het product voor de eerste keer start?

Ja. De licentieservice moet verbinding maken met internet wanneer u het product voor de eerste keer gebruikt om ervoor te zorgen dat u geautoriseerd bent.

Hoe vaak moet ik na mijn aanmelding de autorisatie opnieuw uitvoeren?

Het product controleert de autorisatie elke keer dat u online bent en wanneer het product opnieuw wordt gestart. Als het product open en actief blijft, wordt elke 24 uur de autorisatie van de licentie gecontroleerd. Dit bevestigt dat u nog steeds aan het product bent toegewezen, dat het abonnement nog steeds geldig is en dat de rapportagegegevens over het gebruik van de seats zijn vernieuwd.

Hoe vaak moet ik me aanmelden als ik online blijf terwijl het product is geopend?

Als u zich aanmeldt en online blijft terwijl het product is geopend, worden uw inloggegevens in de cache elke dag automatisch vernieuwd.

Wat gebeurt er als ik geen internetverbinding heb terwijl het product is geopend?

Wanneer u toegang krijgt tot een licentie voor benoemde gebruikers die is inbegrepen bij een abonnement met toegang voor één gebruiker, kunt u tot 30 dagen offline zijn zonder onderbreking. Wanneer u offline bent, worden de gebruiksgegevens niet geregistreerd voor rapportage over gebruik.

Hoe weet ik of ik de limiet van 30 dagen heb bereikt?

U ontvangt gedurende de 30 dagen berichten in het product, waarin wordt aangegeven hoeveel dagen u nog offline kunt blijven. In de laatste drie dagen wordt een ander bericht weergegeven wanneer u de software start. Dit is een waarschuwing dat u nog minder dan drie dagen hebt om verbinding te maken met internet. Anders werkt het product niet meer.

Wat gebeurt er als ik op meerdere apparaten tegelijk ben aangemeld?

U kunt de software die bij uw abonnement is inbegrepen op maximaal drie apparaten installeren met toegang voor één gebruiker, maar u kunt slechts één actieve sessie tegelijk uitvoeren. Meer dan één actieve, gelijktijdige sessie op verschillende apparaten is niet conform en wordt beschouwd als een schending van onze Gebruiksvoorwaarden (Engelstalig).


Storingsprotocollen

Licenties voor benoemde gebruikers zijn afhankelijk van de identiteitsgegevens en licentieservices van Autodesk om gebruikers toegang te geven tot hun software. We streven ernaar de gevolgen voor klanten vanwege serviceonderbreking of -prestaties te beperken door een hoge beschikbaarheid (Engelstalig) te behouden.

 

Wat gebeurt er als ik de identiteitsservice niet kan bereiken vanwege een technisch probleem met Autodesk? 
Als de identiteitsservice niet bereikbaar is en er geen geldig toegangstoken (met een duur tot één uur) is, kunt u geen verificatie uitvoeren en toegang krijgen tot het product.

 

Wat gebeurt er als ik de licentieservice niet kan bereiken vanwege een technisch probleem met Autodesk?

  • Als u het product voor de eerste autorisatie start, ontvangt u een tijdelijke licentie die u maximaal vier uur kunt gebruiken. Als het probleem niet binnen vier uur is opgelost, krijgt u nog een tijdelijke licentie. Als de licentieservice weer in gebruik is, krijgt u automatisch uw licentie. 

  • Als u het product al hebt geopend, kunt u het product tot 24 uur blijven gebruiken. Als het probleem niet binnen 24 uur is opgelost, krijgt u een tijdelijke licentie. Als de licentieservice weer in gebruik is, krijgt u automatisch uw licentie.


Hulp nodig? Vraag het aan de Autodesk-assistent!

De assistent kan je helpen om antwoorden te krijgen of contact op te nemen met een medewerker.


Welk ondersteuningsniveau hebt u?

De verschillende abonnementen bieden verschillende categorieën ondersteuning. Kom erachter wat het ondersteuningsniveau voor uw abonnement is.

Ondersteuningsniveaus bekijken