BEHEER

Gegevensbeveiliging van gebruikerslicenties


Wanneer u voor het eerst inlogt en Autodesk-producten en -services autoriseert, verzamelt Autodesk ID's, zoals unieke apparaat-ID's, IP-adressen, product-ID's, productlicenties en accountgebruikersnamen. We verzamelen ook elektronische informatie, zoals informatie over besturingssystemen, productgebruik en geolocatie-informatie, en verzenden deze informatie naar Autodesk-servers. Raadpleeg de Autodesk-privacyverklaring (Engelstalig) voor meer informatie over persoonsgegevens die door Autodesk zijn verwerkt.

 

Naast gegevensverzameling voor benoemde gebruikerslicentiedoeleinden, verkrijgen we op verschillende manieren persoonlijke gegevens om de services van Autodesk te kunnen leveren. Er worden bijvoorbeeld bepaalde persoonlijke gegevens rechtstreeks bij u verzameld, zoals wanneer u zich registreert voor een account of een product gebruikt, een product of een dienst registreert, u aanmeldt voor onze nieuwsbrief of voor één van onze evenementen, of anderszins contact met ons opneemt. Andere gegevens worden automatisch verzameld of gegenereerd over de manier waarop, wanneer en waarom u met onze producten werkt. We verkrijgen ook bepaalde gegevens over u via derden, zoals partners en gelieerde bedrijven. We gebruiken uw persoonsgegevens bewust en op nuttige manieren, zoals beschreven in de Privacyverklaring van Autodesk. (Engelstalig)

Veelgestelde vragen

Hoe worden de gegevens verzameld en opgeslagen?

De gegevens worden opgeslagen voor nalevings- en rapportagedoeleinden in systemen die voldoen aan de Autodesk-richtlijnen voor beveiliging en privacy. (Engelstalig) Als er een gegevensincident met persoonsgegevens plaatsvindt, bepaalt de toepasselijke wetgeving inzake kennisgeving van inbreuken het vereiste meldingstype en de tijdlijn ervan. Lees meer over onze maatregelen voor incidentrespons. (Engelstalig)

Hoe worden inloggegevens van gebruikers veilig overgedragen en opgeslagen?

Gebruikers verifiëren zich bij de identiteitsservice aan de hand van hun Autodesk-ID, die codering afdwingt tijdens de overdracht via HTTPS met TLS-versie 1.2-codering en vereist dat elke gebruiker van de klant een uniek e-mailadres en wachtwoord voor verificatie heeft. 
U kunt er ook voor kiezen om meervoudige verificatie in te schakelen voor uw organisatie of, als u een in aanmerking komend Autodesk-plan hebt, dit integreren met eenmalige aanmelding bij Autodesk (SSO) als u een op SAML gebaseerde identiteitsprovider hebt (bijvoorbeeld ADFS of PingFederate). Alle gebruikerswachtwoorden worden opgeslagen als een unidirectionele, salted hash.

Wat zijn de specifieke IP-adressen en de fysieke locaties van de Autodesk-servers voor benoemde gebruikerslicenties?

Om veiligheidsredenen worden de fysieke locaties van de Autodesk-servers niet gepubliceerd. De licentieservice slaat de gegevens die worden verzameld voor licentiedoeleinden niet op na de tijd die nodig is voor het oplossen van problemen, volgens de richtlijnen van Autodesk voor het bewaren van gegevens. Voor nalevings- en rapportagedoeleinden op langere termijn worden de gegevens opgeslagen in andere systemen, die voldoen aan de Autodesk-richtlijnen voor beveiliging en privacy. (Engelstalig)

Hoe beveiligt Autodesk zijn infrastructuur voor licenties voor benoemde gebruikers?

Het Autodesk-beveiligingskader is ontwikkeld volgens industrienormen om consistente beveiligingsmethoden te hanteren. Hierdoor kunnen we veilig bouwen, veilig werken en veilig blijven. Dit kader is van toepassing op alle beveiligingsprogramma's van Autodesk, waaronder de infrastructuur waarop onze benoemde gebruikerslicenties worden uitgevoerd. Meer informatie over het beveiligingsprogramma van Autodesk vindt u in ons Trust Center. (Engelstalig)

Wat zijn de ondersteunde proxyconfiguraties voor benoemde gebruikerslicenties?

Zijn er toepassingen van derden of firewalloplossingen die niet compatibel zijn met de Autodesk-licenties voor benoemde gebruikers?

Ik gebruik een Firewall of een proxy, of allebei, in mijn organisatie. Welke domeinen of protocollen zijn vereist om licenties voor benoemde gebruikers te laten werken?


Hulp nodig? Vraag het aan de Autodesk-assistent!

De assistent kan je helpen om antwoorden te krijgen of contact op te nemen met een medewerker.


Welk ondersteuningsniveau hebt u?

De verschillende abonnementen bieden verschillende categorieën ondersteuning. Kom erachter wat het ondersteuningsniveau voor uw abonnement is.

Ondersteuningsniveaus bekijken