Accountbeheer voor onderwijs

Een les instellen als docent


Als u een docent bent die in aanmerking komt voor het Autodesk Education-plan, kunt u Autodesk-producten aan uw studenten toewijzen. U hebt toegang tot 125 abonnementen voor één gebruiker voor elk product dat beschikbaar is via de Autodesk Education Community-site. Bovendien kunnen studenten die aan een product zijn toegewezen het product op maximaal drie apparaten installeren.

 

Door producten op deze manier toe te wijzen, kunnen studenten de bevestiging van het geschiktheidsproces overslaan. Studenten zijn echter gebonden aan uw geschiktheid en hebben geen toegang meer tot producten als uw geschiktheid verloopt.


Maak een account en bevestig dat u in aanmerking komt

Als Autodesk nieuw voor u is, maak dan een Autodesk-account om producten te gebruiken onder het Education-plan. Als u al een Autodesk-account hebt, meldt u zich aan bij uw account op de pagina Producten kopen (Engelstalig) en gaat u door met Geschiktheid bevestigen voor studenten en docenten.

 1. Ga naar autodesk.com/eligibility om een onderwijsaccount te maken en te bevestigen dat u in aanmerking komt.
 2. Bekijk de video 'Hoe het werkt' op die pagina voor een volledige beschrijving van het proces.
 3. Klik op Aan de slag.
 4. Volg de instructies op het scherm om basisinformatie in te voeren over uw school en uzelf.
 5. Zodra uw accountgegevens zijn verzonden, ontvangt u een e-mail om uw e-mailadres te verifiëren. Klik op de link in de e-mail om uw account te activeren.

Toegang tot de producten die u nodig hebt

 1. Meld u aan bij de pagina Producten kopen (Engelstalig) en selecteer het tabblad Klas/lab.
 2. Selecteer Education-abonnementen voor één gebruiker en klik op Accepteren. U hoeft deze selectie alleen maar te maken als u het tabblad Klas/lab voor de eerste keer opent. Opmerking: Dit is een eenmalige selectie; u kunt later niet overstappen op een netwerklicentie. Als u zowel abonnementen voor één gebruiker als een netwerklicentie nodig hebt, moet een beheerder een apart account maken om toegang te krijgen tot netwerkproducten.
 3. Klik op Klas activeren en klik vervolgens op Bevestigen in het bevestigingsvenster.
 4. Selecteer in het bevestigingsvenster Meer producten kopen of Gebruikers toewijzen. Als u Gebruikers toewijzen selecteert, wordt het Autodesk-account geopend, waar u producten aan studenten kunt toewijzen.

Studenten aan uw account toevoegen en ze toewijzen aan producten

U kunt een student of een collega binnen uw organisatie secundaire beheerdersrechten geven om u te helpen studenten toe te voegen en toe te wijzen. Wijs zoveel secundaire beheerders toe als u nodig hebt. Zie Beheerdersrollen voor gebruikersbeheer.

 1. Meld u aan bij de pagina Producten kopen op autodesk.com/eligibility (Engelstalig).
 2. Klik op Gebruikers beheren voor een geselecteerd product. Hiermee gaat u naar uw Autodesk-account, waar u studenten toevoegt en toewijst en uw abonnementen beheert.
 3. In uw Autodesk-account kunt u studenten als een klas of als individu toewijzen aan productabonnementen. Voer een van deze stappen uit:
  • Ga naar Gebruikersbeheer > Op groep om studenten in uw klas in te stellen als groep en wijs producten aan die groep toe. Zie Groepen beheren om een groep te maken en te beheren.
  • Ga naar Gebruikersbeheer > Op gebruiker om studenten afzonderlijk of bulksgewijs met een spreadsheet toe te wijzen. Klik op Gebruikers uitnodigen, en selecteer vervolgens Uitnodigen om studenten individueel toe te voegen. Of selecteer Importeren om een spreadsheet te uploaden. Zie Gebruikers toevoegen en verwijderen.

Opmerking: Wanneer u een product voor een les opent, krijgt u automatisch een abonnement voor één gebruiker toegewezen voor uw eigen gebruik.


Breng uw studenten op de hoogte

Wanneer u een student aan een product toewijst, ontvangt deze automatisch een of twee e-mails van Autodesk, afhankelijk van of hij/zij een Autodesk-account heeft.

 • Studenten met een Autodesk-account ontvangen één e-mail waarin wordt bevestigd dat ze het toegewezen product kunnen downloaden. Deze e-mail bevat een link naar het Autodesk-account, waar de studenten zich kunnen aanmelden met hun eigen e-mailadres en wachtwoord. Na het aanmelden kan een student software voor het product downloaden dat is toegewezen en het product installeren op maximaal drie computers.
 • Studenten zonder Autodesk-account ontvangen twee e-mails van Autodesk. In de eerste e-mail worden instructies gegeven over hoe ze hun eigen Autodesk-account kunnen maken. In de tweede e-mail staat een link naar de plaats in het account waar de toegewezen producten kunnen worden gedownload.

Hulp nodig? Vraag het aan de Autodesk-assistent!

De assistent kan je helpen om antwoorden te krijgen of contact op te nemen met een medewerker.


Welk ondersteuningsniveau hebt u?

De verschillende abonnementen bieden verschillende categorieën ondersteuning. Kom erachter wat het ondersteuningsniveau voor uw abonnement is.

Ondersteuningsniveaus bekijken