Accountbeheer voor onderwijs

Software voor onderwijsinstellingen


Docenten, laboratoriumbeheerders en IT-beheerders van gekwalificeerde onderwijsinstellingen kunnen gratis toegang krijgen tot de softwaretitels van Autodesk voor installatie in klaslokalen of voor praktijklessen. De meeste Autodesk-producten zijn beschikbaar met educatieve toegang, waaronder webservices als Fusion 360. Ga naar de Education Community-site (Engels).

 

Alle software en services van Autodesk zijn beschikbaar in het Engels. Bepaalde titels kunnen ook in extra talen beschikbaar zijn. Raadpleeg de productpagina van Autodesk voor meer informatie over specifieke titels. Toegang tot producten omvat de huidige versie plus maximaal drie eerdere versies (indien beschikbaar).

 

Raadpleeg Autodesk Education-ondersteuning (Engels) voor hulp bij uw onderwijsaccount.

 

Opmerking: Gratis Autodesk-softwarelicenties en/of -cloudservices zijn onderhevig aan aanvaarding en naleving van de voorwaarden van gebruiksvoorwaarden en/of andere voorwaarden (Engels) die van toepassing zijn op betreffende software of cloudservices. Software en cloudservices die onder een educatieve licentie of abonnement vallen, mogen door in aanmerking komende gebruikers (Engels) alleen voor educatieve doeleinden (Engels) worden gebruikt en mogen niet voor commerciële, professionele of andere doeleinden met winstoogmerk worden gebruikt.


Kwalificatie

Gekwalificeerde onderwijsinstellingen komen in aanmerking voor educatieve software en services van Autodesk. Een gekwalificeerde onderwijsinstelling is een instelling die door een bevoegde overheidsinstantie is geaccrediteerd voor het onderwijzen van ingeschreven studenten. Dit omvat alle geaccrediteerde openbare en particuliere scholen, met inbegrip van:

 • Voortgezet onderwijs en hoger onderwijs
 • MBO-scholen
 • Hogescholen, universiteiten en technische scholen
 • Thuisonderwijsprogramma's die behoren tot een nationaal erkende instelling voor thuisonderwijs (of een instelling die door een lokaal schoolbestuur uitdrukkelijk wordt erkend als een aanvaardbaar alternatief voor een geaccrediteerde onderwijsinstelling)

De volgende soorten organisaties zijn geen gekwalificeerde onderwijsinstellingen:

 • Niet-geaccrediteerde onderwijsinstellingen
 • Trainingscentra
 • Kerken, ziekenhuizen, zorgsystemen en openbare bibliotheken
 • Onderzoekslaboratoria
 • Omscholingsprogramma's

Als uw organisatie niet kwalificeert, zie Opties voor organisaties die niet in aanmerking komen.

 

Opmerking: De meeste onderwijsinstellingen over de hele wereld komen in aanmerking voor educatieve toegang. Uitzonderingen zijn instellingen in landen die onder het handelsembargo van de Verenigde Staten vallen. Zie Exportnaleving (Engels) voor meer informatie.


Gebruiksbeperkingen

Educatieve toegang tot software en services mag alleen worden gebruikt voor doeleinden die direct verband houden met leren, onderwijzen, training, onderzoek en ontwikkeling. De software mag niet worden gebruikt voor commerciële, professionele of winstgevende doeleinden. Toegang tot software en services kan echter worden gebruikt om tijdens door Autodesk gesponsorde ontwerpwedstrijden inzendingen te ontwerpen, maken en begeleiden.

 

Raadpleeg Inzicht in de geschiktheid voor beheerders en institutionele docenten voor meer informatie over in aanmerking komen.

 

Het gebruik dat niet is toegestaan voor toegang tot het onderwijs omvat:

 • Gebruik van faciliteiten: het ontwerpen, bouwen en onderhouden van fysieke constructies en infrastructuur van een onderwijsinstelling is niet toegestaan.
  Uitzondering: een onderwijsinstelling mag deze specifieke versies van de software blijven gebruiken voor gebruik van faciliteiten, indien dergelijk gebruik eerder is toegestaan in een licentieovereenkomst of een afzonderlijke overeenkomst.
 • Onderzoek: onderzoek dat wordt uitgevoerd door commerciële programma's of entiteiten die worden beheerd door of zijn aangesloten bij de onderwijsinstelling voor commerciële doeleinden, is niet toegestaan.
  Uitzondering: academisch onderzoek dat door studenten of faculteiten wordt uitgevoerd en wordt gepubliceerd in het kader van de geaccrediteerde onderwijsprogramma's van de onderwijsinstelling is wel toegestaan.

Zie Opties voor organisaties die niet in aanmerking komen voor meer informatie.


Cloudservices

De volgende cloudservices zijn beschikbaar via het onderhoudsplan Education:

 • Rendering: Maak sneller fotorealistische afbeeldingen en panorama's van uw ontwerpen.
 • Energy Analysis for Revit: vergelijk de energie- en levenscycluskosten van ontwerpalternatieven en neem onderbouwde beslissingen die u helpen duurzamere ontwerpen te maken.
 • Autodesk Green Building Studio: optimaliseer de energiezuinigheid en werk aan koolstofneutraliteit met meerdere ontwerpiteraties.
 • Optimalisatie voor Autodesk Inventor: test de prestaties van meerdere ontwerpen via de cloudgebaseerde ontwerpsimulatie voor Autodesk Inventor-software.
 • Structural Analysis for Revit: breid ontwerpmodellen uit van Autodesk Revit-software naar de cloud en analyseer ze als onderdeel van het BIM-proces (Building Information Modeling).
 • Autodesk MockUp 360: werk met leveranciers en klanten in een eenvoudige, cloudgebaseerde omgeving met deze realtime samenwerkings- en digitale ontwerpmockup-tool.
 • Autodesk Process Analysis 360: modelleer, bestudeer en optimaliseer uw productieprocessen. Identificeer knelpunten van planning tot lay-out en vergroot uw efficiëntie.
 • Autodesk Remote-softwareservice: gebruik de Autodesk-software die op uw primaire computer is geïnstalleerd om vanaf een externe pc of iPad de eigen ontwerpgegevens weer te geven. Met de iPad-app, die alleen geschikt is voor Autodesk Inventor-software, kunt u overal werken waar u toegang hebt tot internet.

Zie Cloudservices (Engels) voor meer informatie over Autodesk-cloudservices.

Toewijzingen voor cloudopslag

Klanten met een onderhoudsplan voor het onderwijs ontvangen 25 GB aan opslagruimte in de Autodesk-cloud per benoemde gebruiker in het plan. Overeenkomstbeheerders kunnen één benoemde gebruiker per seat op een actief plan aanwijzen.

 

Als u zich bijvoorbeeld aanmeldt voor 1250 gebruikers, ontvangt uw onderwijsinstelling 31.250 GB (1250 x 25 GB) aan Autodesk-cloudopslag.

 

Momenteel kunt u opslag tussen benoemde gebruikersaccounts niet combineren en kan de opslag niet worden opgeteld: een account voor een benoemde gebruiker kan een maximale opslaghoeveelheid van 25 GB hebben.


Eerdere onderwijslicenties

In maart 2020 heeft Autodesk de toegang tot onderwijs gewijzigd van een driejarige termijn in een eenjarige termijn. Als u momenteel een stand-alone (individuele) educatieve licentie voor één of drie jaar hebt voor Autodesk-software die vóór augustus 2020 is uitgegeven, blijft de licentie voor de volledige looptijd geldig. Wanneer de licentie verloopt, moet u bevestigen dat u in aanmerking komt voor het Education-plan en vervolgens het product downloaden om uw licentie te activeren. Opnieuw installeren is niet nodig.

 

In maart 2023 heeft Autodesk de toegang voor onderwijsinstellingen gewijzigd van een eenjarige termijn in een driejarige termijn. We hebben de toegang voor onderwijsinstellingen tot multi-seats/netwerklicenties automatisch verlengd tot 3 jaar na de acquisitiedatum voor Autodesk-software. Als onderwijsinstellingen de licentie voor 1 jaar hadden, krijgen ze 2 jaar extra toegang en als ze de licentie voor 2 jaar hadden, krijgen ze 1 jaar extra toegang. IT-beheerders of docenten hoeven alleen hun licentie opnieuw te activeren met hun oorspronkelijke serienummer om de software te blijven gebruiken. Als een multi-seat/netwerklicentie na 28 maart 2023 wordt gedownload, is deze 3 jaar geldig en is er geen verdere actie nodig. Na de periode van drie jaar, raden we aan licenties bij te werken via de Education Community om zeker te zijn van ononderbroken toegang in het laboratorium of het leslokaal.


Licentie- en abonnementsvoorwaarden

Onderwijsinstellingslicenties staan het volgende aantal gebruikers en apparaten automatisch toe:

 • Netwerklicenties: 3000 gebruikers tegelijk
 • Licenties met meerdere seats, stand-alonelicenties: 1250 apparaten

Als u meer dan 3000 gebruikers of 1250 apparaten wilt toevoegen, neemt u contact op met Autodesk-ondersteuning (Engels).

 

Opmerking: Zorg ervoor dat u de initiële licentie registreert bij eenmaal registreren.

 

De Gebruiksvoorwaarden (Engels) bieden de gebruiksvoorwaarden voor software via het Education-plan. Raadpleeg Onderwijsgebruikers - aanvullende voorwaarden (Engels) voor meer informatie over voorwaarden die de Gebruiksvoorwaarden aanvullen.

 

Naast de Gebruiksvoorwaarden van de website die van toepassing zijn op alle klanten die de Autodesk-website gebruiken, is uw toegang tot de Education Community (Engels) ook onderhevig aan de Speciale voorwaarden voor het onderwijs (Engels).

 

Autodesk Drive en andere webservices worden aangeboden onder de servicevoorwaarden. De voorwaarden die op een bepaalde dienst van toepassing zijn, kunnen variëren, dus zorg ervoor dat u de voorwaarden voor elke dienst doorneemt. Deze voorwaarden zijn een aanvulling op de voorwaarden die van toepassing zijn op uw gebruik van Autodesk-software die gekoppeld is aan een service en de gebruiksvoorwaarden van de website voor autodesk.com en andere Autodesk-websites.


Verificatie en privacy

Om ons te blijven inzetten voor het aanbieden van gratis professionele software voor gebruik in het onderwijs, heeft Autodesk SheerID, een externe verificatiedienstverlener, ingeschakeld om de geschiktheid voor educatieve toegang te controleren. Om te bevestigen dat ze in aanmerking komen, moeten gebruikers een bewijs van inschrijving, dienstverband of aannemersstatus bij een gekwalificeerde onderwijsinstelling overleggen. Zie Geschiktheid van beheerders en institutionele docenten bevestigen.

 

Het beschermen van de privacy van onze klanten is belangrijk voor Autodesk. Raadpleeg de Autodesk-privacyverklaring voor meer informatie over hoe uw persoonsgegevens worden verzameld, gebruikt en gedeeld.


Hulp nodig? Vraag het aan de Autodesk-assistent!

De assistent kan je helpen om antwoorden te krijgen of contact op te nemen met een medewerker.


Welk ondersteuningsniveau hebt u?

De verschillende abonnementen bieden verschillende categorieën ondersteuning. Kom erachter wat het ondersteuningsniveau voor uw abonnement is.

Ondersteuningsniveaus bekijken