Accountbeheer voor onderwijs

Een laboratorium instellen als beheerder


Als u een beheerder of IT-professional bent die is gekwalificeerd voor het Autodesk Education-plan, kunt u Autodesk-producten implementeren in een netwerk van gedeelde computers voor gebruik in een laboratorium. U gebruikt een netwerklicentieserver om licenties te implementeren voor maximaal 3000 studenten die tegelijk met het product werken. De gedeelde computers in het laboratorium worden beheerd met behulp van serienummers.


Maak een account en bevestig dat u in aanmerking komt

Als Autodesk nieuw voor u is, kunt u een Autodesk-account aanmaken om producten te gebruiken onder het Education-plan. Als u al een Autodesk-account hebt, meldt u zich aan bij uw account op de pagina Producten kopen (Engels) en gaat u verder met het bevestigen van de geschiktheid voor beheerders.

 

U kunt als volgt een account maken:

 1. Ga naar autodesk.com/eligibility om een onderwijsaccount te maken en te bevestigen dat u in aanmerking komt.

 2. Bekijk de video 'Hoe het werkt' op die pagina voor een volledige beschrijving van het proces.

 3. Klik op Aan de slag.

 4. Volg de instructies op het scherm om basisinformatie in te voeren over uw school en uzelf.

 5. Zodra uw accountgegevens zijn verzonden, ontvangt u een e-mail om uw e-mailadres te verifiëren. Klik op de link in de e-mail om uw account te activeren.

 6. Volg de stappen in Bevestiging van geschiktheid als beheerder.

Een netwerklicentie ontvangen en uw producten implementeren

 1. Meld u aan bij de pagina Producten kopen (Engels) en selecteer het tabblad Klas/lab.

 2. Selecteer Licentie ontvangen voor het product dat u nodig hebt.

 3. Selecteer het implementatietype, het besturingssysteem, de versie en de taal. Zie Licentie- en abonnementsvoorwaarden.

 4. Klik op Downloaden.

 5. Installeer de bestanden van uw laboratoriumproduct.

 6. Controleer uw e-mail voor uw licentiegegevens en registreer de initiële licentie bij Autodesk-productregistratie. Raadpleeg Een licentiebestand verkrijgen en installeren voor meer informatie over het installeren van een licentiebestand.

Docenten en studenten helpen om aan de slag te gaan

Elke student en docent in uw organisatie die een Autodesk-product in uw klaslokaal of laboratorium zal gebruiken, heeft een Autodesk-account nodig met de juiste productrechten. Doe het volgende om hen helpen:

 1. Vertel elke docent en student om een Autodesk-account aan te maken en zijn/haar kwalificatie te bevestigen. Verwijs naar Aan de slag als student of docent.
  Opmerking: Docenten en studenten weten dat hun kwalificatie is bevestigd wanneer ze zich aanmelden op de pagina Producten ophalen (Engels) en in de gepersonaliseerde banner een vervaldatum voor kwalificatie zien staan.

 2. Laat elke docent en student zich aanmelden bij de producten die in uw laboratorium zijn geïnstalleerd met behulp van hun Autodesk-account.

Hulp nodig? Vraag het aan de Autodesk-assistent!

De assistent kan je helpen om antwoorden te krijgen of contact op te nemen met een medewerker.


Welk ondersteuningsniveau hebt u?

De verschillende abonnementen bieden verschillende categorieën ondersteuning. Kom erachter wat het ondersteuningsniveau voor uw abonnement is.

Ondersteuningsniveaus bekijken