ACCOUNTBEHEER VOOR ONDERWIJS

Studentengids voor het Education-plan


Als u een student bent, kunt u deze stappen volgen om gratis toegang te krijgen tot software via het Autodesk Education-plan op uw personal computer.

 • Een student die producten wil installeren die een leraar aan u heeft toegewezen.
 • Een student aan wie geen producten zijn toegewezen en die u zelf moet verkrijgen.
 • Een student die klaar is om de toegang tot het Education-plan te verlengen.

Klik op een link voor meer informatie als u meer hulp nodig hebt.


Studenten die producten installeren die aan hen zijn toegewezen

U had een e-mail van Autodesk moeten ontvangen waarin u wordt verteld welke producten uw leraar heeft toegewezen en waar u deze kunt downloaden. Welke stappen u moet ondernemen om toegang te krijgen tot software is afhankelijk van het feit of u een Autodesk-account hebt.


Studenten die zelf producten verkrijgen

Als er geen product aan u is toegewezen, kunt u nog steeds zelf gratis Autodesk-software verkrijgen. Als student kunt u een account aanmaken en bevestigen dat u in aanmerking komt voor het Autodesk Education-plan. Volg deze stappen:

 1. Bevestig uw geschiktheid aan de hand van de e-mail die u van uw school hebt ontvangen. Ga hiervoor naar de pagina Producten ophalen (Engels) en klik op Aan de slag. Dit houdt in dat u uw rol als student bevestigt bij een gekwalificeerde onderwijsinstelling.
  Opmerking: Mogelijk moet u aanvullende documentatie indienen voordat uw kwalificatie kan worden goedgekeurd.

 2. Maak een Autodesk-account aan door op de link Instellen van account voltooien te klikken in de e-mail die u hebt ontvangen nadat u uw onderwijsprofiel hebt aangemaakt.

 3. Download en installeer uw software via de pagina Producten ophalen (Engels).
  Belangrijk: zelfs als uw software al is geïnstalleerd op het apparaat dat u gebruikt, moet u op de productkaart op Downloaden klikken om uw productrecht te activeren.

 4. Start uw product, meld u aan bij uw Autodesk-account en begin de software te gebruiken.
  Opmerking: als u bent aangemeld in uw browser, moet u welllicht op Ga naar product klikken om terug te keren naar uw software.

Studenten die de toegang tot het product verlengen

Als u toegang wilt blijven houden tot onderwijssoftware, moet u uw kwalificatie elk jaar verlengen.  U kunt de verlengingsdatum controleren door naar de pagina Producten ophalen (Engels) te gaan. Meld u aan om uw persoonlijke banner bovenaan de pagina te bekijken. Controleer ook uw e-mail, omdat Autodesk u 30 dagen voordat uw kwalificatie verloopt een herinnering via e-mail stuurt.

 

Raadpleeg Verlenging van de toegang tot educatieve software om de educatieve toegang tot Autodesk-software te verlengen.

 

Opmerking: Als u niet hebt verlengd vóór de verlengingsdatum is verstreken, moet u opnieuw toegang krijgen tot uw onderwijssoftware en alle abonnementen die u hebt, zelfs als een product al is geïnstalleerd.


Hulp nodig? Vraag het aan de Autodesk-assistent!

De assistent kan je helpen om antwoorden te krijgen of contact op te nemen met een medewerker.


Welk ondersteuningsniveau hebt u?

De verschillende abonnementen bieden verschillende categorieën ondersteuning. Kom erachter wat het ondersteuningsniveau voor uw abonnement is.

Ondersteuningsniveaus bekijken