Installatie voor beheerders

Functiecodes


Wanneer u de netwerkversie van een Autodesk-product start, vraagt Autodesk de Network License Manager (NLM) om een licentie.

 

De NLM controleert de uitgegeven licenties en handelt licentieaanvragen af met behulp van functiecodes. Functiecodes zijn specifiek voor de producten. Elke netwerkversie van een Autodesk-product heeft een unieke functiecode.


Flexnet-functiecodes

Er zijn drie typen functiecodes: productspecifiek met een onderhoudsplan, productspecifiek abonnement met toegang voor meerdere gebruikers en productversiespecifiek. Een voorbeeld:

  • 64300ACD_F geeft een permanente licentie van AutoCAD aan op basis van een onderhoudsplan.

  • 64300ACD_T_F geeft een abonnement op AutoCAD aan met toegang voor meerdere gebruikers.

  • 87393ACD_2021_0F geeft een specifiek product en versie aan: AutoCAD 2021.

De eerste twee veranderen niet van de ene release naar de volgende: 64300ACD geeft altijd AutoCAD aan. Deze laatste is echter een unieke functiecode voor elke nieuwe productrelease.

 

Featurecodes zijn nodig omdat NLM licenties beheert voor honderden Autodesk-producten en versies. Alle producten hebben dus unieke identificatiegegevens nodig. Autodesk-productfunctiecodes verschijnen in licentiebestanden, foutopsporingslogbestanden, optiebestanden, ondersteuningsartikelen en meer. Hier is een voorbeeld van een functiecode in een logbestand:

11:00:04 (adskflex) OUT: "87393ACD_2021_0F" user@hostname

Wanneer u een optiebestand maakt om uw netwerklicentiegebruik te beheren, moet u weten welke functiecode bij welk product hoort.

 

Bij elke nieuwe versie publiceert Autodesk een lijst met productfunctiecodes voor dat jaar.

 

Gebruik de interactieve opzoekfunctie om productsleutels voor uw Autodesk-producten te vinden. Zorg ervoor dat u zowel de juiste productnaam als het juiste jaar (versie) selecteert

 

 

Een eenvoudige manier om de functiecodes te bekijken voor de licenties waarvan u eigenaar bent, is door de Licentiebestandsparser te gebruiken. 


Hulp nodig? Vraag het aan de Autodesk-assistent!

De assistent kan je helpen om antwoorden te krijgen of contact op te nemen met een medewerker.


Welk ondersteuningsniveau hebt u?

De verschillende abonnementen bieden verschillende categorieën ondersteuning. Kom erachter wat het ondersteuningsniveau voor uw abonnement is.

Ondersteuningsniveaus bekijken