Installatie voor beheerders

Voorbereiding van implementatie


Een gedegen voorbereiding is de sleutel tot een succesvolle inzet.

Bekijk de systeemvereisten en configuratieopties

 • Systeemvereisten. Controleer of uw netwerk, servers en clientcomputers voldoen aan de systeemvereisten voor elk product dat deel uitmaakt van de implementatie.
 • Talen. Als uw product in meerdere talen beschikbaar is, kiest u de taal voor elke implementatie.
 • Configuratie-opties. Evalueer productconfiguratieopties, die van product tot product variëren. Producten kunnen bijvoorbeeld opties bevatten voor zoekpaden, de locatie van ondersteuningsbestanden of het opnemen van extensies en logbestanden.

Inzicht krijgen in uw productlicentietypen

Beheerders beheren drie soorten licenties:

 • Gebruikerslicentie: Gebaseerd op uw Autodesk-ID en automatisch geverifieerd
 • Standalone licentie (apparaatgebaseerd): gekoppeld aan specifieke apparaten met serienummers. Automatisch geverifieerd of wanneer u wordt gevraagd een serienummer in te voeren
 • Netwerklicentie: beheerd door Network License Manager-software en geverifieerd door vooraf geconfigureerde netwerklicentieservers. Controleer de naam van uw licentieserver en het licentieservermodel (enkelvoudig, gedistribueerd of redundant) dat u in het begin hebt gekozen. Installeer de nieuwste versie van de Network License Manager (NLM).

Als u het licentietype van een product wilt identificeren, raadpleegt u het gedeelte Alle producten en services van uw Autodesk-account

Een netwerkshare maken

Voordat u een implementatie maakt, stelt u een netwerkshare in voor de beheerdersimage. Een netwerkshare is een installatiemap waartoe alle gebruikers toegang hebben. U maakt implementaties in de netwerkshare, van waaruit gebruikers de software kunnen installeren of beheerders deze kunnen distribueren.

 

Volg deze aanbevelingen wanneer u een netwerkshare maakt:

 • Houd de sharenaam eenvoudig en kort, zonder spaties.
 • Maak de gedeelde map in of vlakbij de hoofdmap van het station, zoals \\serverXX\Deployments. Als u uw implementatiemap in een reeks submappen nestelt, overschrijdt u mogelijk de limiet voor de padlengte die door Windows is ingesteld.
 • Maak voor elke implementatie een aparte map. Neem alle producten voor een specifieke workflow op in één implementatie. Op deze manier is het eenvoudiger om de implementatie te distribueren naar een gebruikersgroep die de betreffende workflow gebruikt.
 • Gebruik gedeelde UNC-paden (Uniform Naming Convention) in plaats van toegewezen stations. Als u echter stationstoewijzing gebruikt, zorg er dan voor dat alle gebruikers aan dezelfde stationsletter zijn toegewezen.
 • Als u van plan bent een netwerklogboekbestand te maken, geef dan alle gebruikers lees- en schrijftoegang tot de share.

Hulp nodig? Vraag het aan de Autodesk-assistent!

De assistent kan je helpen om antwoorden te krijgen of contact op te nemen met een medewerker.


Welk ondersteuningsniveau hebt u?

De verschillende abonnementen bieden verschillende categorieën ondersteuning. Kom erachter wat het ondersteuningsniveau voor uw abonnement is.

Ondersteuningsniveaus bekijken