Installatie voor individuen

Autodesk-software verwijderen

Hoe u Autodesk-software verwijdert, hangt af van het besturingssysteem dat u gebruikt en de software die u wilt verwijderen.

Windows

Gebruik het Configuratiescherm in Windows

Voor producten uit 2022 en later is het Configuratiescherm in Windows de beste manier om producten te verwijderen.

Opmerking: start uw computer opnieuw op om in behandeling zijnde Windows-updates toe te passen. Als u aanpassingen, zoals menu's en PGP-bestanden, wilt behouden, maakt u een back-up van uw bestanden.

1. Open het menu Apps en functies (Start > Instellingen > Apps > Apps en functies).
  2. Selecteer het product dat u wilt verwijderen.
  3. Selecteer Verwijderen om een onderdeel te verwijderen.

Opmerking: houd er rekening mee dat materiaalbibliotheken tussen producten worden gedeeld. Verwijder ze niet tenzij u alle Autodesk-producten wilt verwijderen. Als u toch bibliotheken verwijdert, verwijdert u eerst de afbeeldingsbibliotheek met de gemiddelde resolutie, daarna de afbeeldingsbibliotheek met de basisresolutie en als laatste de Autodesk-materiaalbibliotheek.

4. Bevestig dat u wilt verwijderen. Klik vervolgens op Voltooien.
  5. Start opnieuw op als daarom wordt gevraagd. Keer vervolgens terug naar het menu Apps en functies om andere software te verwijderen.

Gebruik de probleemoplosser voor Microsoft-installaties (Fix it)

Soms blijven er overblijfselen van een eerdere installatie op uw systeem achter nadat u software via het Configuratiescherm hebt verwijderd. Als dit het geval is, kunt u geen nieuwe versies installeren. Gebruik de probleemoplosser voor Microsoft-installaties, voorheen Fix It genoemd, om deze overblijfselen te verwijderen.

1. Ga naar Problemen oplossen waardoor de installatie van programma's niet mogelijk is.
  2. Klik op Downloaden.
  3. Klik op Uitvoeren of Openen. Volg daarna de stappen in de probleemoplosser.

macOS

Verwijder producten met behulp van het hulpprogramma Verwijderen

Voor sommige producten kunt u het hulpprogramma ProductNaam verwijderen uitvoeren in de map Zoeker > Ga > Programma's > Autodesk. Het hulpprogramma Verwijderen verwijdert zowel het toepassingsbestand als de resterende bestanden.

1. Zoek het hulpprogramma verwijderen in Finder > Ga > Toepassingen > Autodesk.
  2. Dubbelklik op verwijderen om een product te verwijderen, waarbij de productnaam bijvoorbeeld AutoCAD of AutoCAD LT is.

Als het hulpprogramma Verwijderen niet beschikbaar is voor uw software, volgt u de stappen in het volgende gedeelte.

Producten handmatig verwijderen

1. Verwijder alle Autodesk-programma's door met de rechtermuisknop op het programmapictogram te klikken en Verplaatsen naar prullenbak te kiezen.
  2. Open een venster in de zoeker en navigeer naar de hoofdmap van de lokale harde schijf en verwijder de volgende mappen:
    • /Library/Autodesk
    • /Library/Application Support/Autodesk
    • /Users/[username]/Adlm
    • /Users/[username]/Library/Application Support/Autodesk
      Opmerking: De map Library is meestal verborgen. Klik op het menu Ga in de zoeker en houd de optietoets ingedrukt om de map weer te geven.
    • /Users/username/.flexlmrc
    • /Library/Frameworks/Adlm.framework/
    • /Applications/Autodesk/Adlm
  3. Navigeer naar de map /Library/Preferences/Flexnet Publisher/FLEXnet en verwijder de bestanden met het voorvoegsel adskflex.
  4. Zoek en verwijder de map /Library/Application Support/Flexnet Publisher
  5. Belangrijk: verwijder deze map niet als u Adobe-producten op uw Mac gebruikt. Adobe-producten maken ook gebruik van FlexNet. Het verwijderen van deze map kan problemen veroorzaken als de Adobe-producten nog steeds zijn geïnstalleerd.

Linux

In Linux kunt u software doorgaans verwijderen via de Terminal. Zie voor meer informatie de installatiesupplementen bij het product voor Flame, Maya en Mudbox.

Schone verwijdering (Windows)

Als u een nieuw product nog steeds niet kunt installeren nadat u een oud product hebt verwijderd, is uw laatste redmiddel een schone verwijdering. Volg deze instructies (Engels). Als u hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met ondersteuning.

Hulp nodig? Vraag het aan de Autodesk-assistent!

De assistent kan je helpen om antwoorden te krijgen of contact op te nemen met een medewerker.

Welk ondersteuningsniveau hebt u?

De verschillende abonnementen bieden verschillende categorieën ondersteuning. Kom erachter wat het ondersteuningsniveau voor uw abonnement is.

Ondersteuningsniveaus bekijken